Νέα Υόρκη: Βετεράνος κατά Σάντος για κλοπή χρημάτων από έρανο για τον σκύλο του

Νέα Υόρκη: Βετεράνος κατά Σάντος για κλοπή χρημάτων από έρανο για τον σκύλο του

Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν απομάκρυνση της Δημοκρατικής Ιλχάν Ομάρ από επιτροπή της Βουλής για αντισημιτικές δηλώσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη επιβαρυντική κατηγορία για τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Τζορτζ Σάντος είδε αυτή την εβδομάδα το φως της δημοσιότητας. Ο Σάντος, που μεταξύ άλλων κατηγορείται πως δήλωνε ψευδή οικογενειακά στοιχεία στο βιογραφικό του, καθώς υποστήριζε ότι συγγενείς του υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος και ότι ο ίδιος είναι εβραϊκής καταγωγής χωρίς να ισχύει τίποτε από τα δύο, όπως και ψευδή επαγγελματική εμπειρία, κατηγορήθηκε προσφάτως ότι έκλεψε χρήματα από έρανο για τη σωτηρία σκύλου Αμερικανού βετεράνου του Ναυτικού.

Ο βετεράνος εν ονόματι Ριτς Οστοφ κατήγγειλε την Τετάρτη ότι τον Νοέμβριο του 2016 ο Σάντος ξεκίνησε έναν έρανο μέσω της πλατφόρμας GoFundMe με σκοπό να μαζέψει χρήματα για εγχείρηση της σκυλίτσας του Σάπφαϊρ (ζαφείρι) που είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο στομάχι.

Ο Οστοφ λέει ότι ο Σάντος χρησιμοποίησε σκόπιμα την ιστορία του ως άστεγου βετεράνου με αναπηρία και άρρωστο σκύλο υπηρεσίας για να αποσπάσει ευκολότερα δωρεές, και στη συνέχεια έφυγε με τα χρήματα, αφήνοντάς τον να μην μπορεί να αντέξει οικονομικά τη χειρουργική επέμβαση. Ο Οστοφ κοιμόταν σε σκηνή στην άκρη του δρόμου στο Νιου Τζέρσεϊ το 2016, όταν τον προσέγγισε ένας κτηνίατρος, ο Αντονι Ντεβόλντερ, και υποσχέθηκε να τον βοηθήσει. Ο Ντεβόλντερ, μια εκδοχή του πλήρους ονόματος του Σάντος, δημιούργησε λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Οταν ένας βετεράνος φτάνει να ζητήσει βοήθεια, πώς μπορείς να πεις όχι;».

Αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 3.000 δολαρίων, ο Σάντος έκλεισε ξαφνικά την καταχώριση στην πλατφόρμα. Αρχικά ισχυρίστηκε στον άντρα πως ψάχνει να βρει κλινική για το άτυχο πίτμπουλ. Στη συνέχεια άρχισε να απαντάει αραιά στις τηλεφωνικές κλήσεις του και στο τέλος τού είπε πως τα χρήματα θα διατεθούν τελικά για τη φροντίδα «άλλων ζώων». Η Σάπφαϊρ πέθανε ένα χρόνο μετά.

Σύμφωνα με το Politico, δύο μέλη του FBI επικοινώνησαν με τον βετεράνο εκ μέρους του εισαγγελέως και του είπαν πως θα διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση, ενώ λίγο αργότερα ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας GoFundMe αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν χθες το βράδυ υπέρ της απομάκρυνσης της Δημοκρατικής Ιλχάν Ομάρ από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του σώματος. Αφορμή ήταν παλιότερες δηλώσεις της κατά του Ισραήλ, που χαρακτηρίστηκαν αντισημιτικές. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί συνάδελφοί της αποδίδουν την απόφαση σε αντίποινα για την αποπομπή ακροδεξιών βουλευτών από το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι, ανακοίνωσε τη διενέργεια ψηφοφορίας, μετά την εξασφάλιση των απαραίτητων ψήφων για την εκδίωξη της Ομάρ, η οποία σημειωτέον έχει ζητήσει συγγνώμη για τις επίμαχες αναφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή