Βρετανία: Ομολόγησε την απόπειρα δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανία: Ομολόγησε την απόπειρα δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ

Ενοχος δήλωσε ο 21χρονος που είχε συλληφθεί με γεμάτη βαλλίστρα έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ τα Χριστούγεννα του 2021

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο άνδρας που συνελήφθη στο σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ με γεμάτη βαλλίστρα ομολόγησε την ενοχή του σε δικαστήριο του Λονδίνου την Παρασκευή για αδίκημα βάσει του νόμου περί προδοσίας, ενώ παράλληλα είχε απειλήσει να σκοτώσει τη μονάρχη.

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, 21 ετών, παραδέχτηκε τα αδικήματα στο Old Bailey του Λονδίνου, αφού συνελήφθη στους χώρους του κάστρου στα δυτικά του Λονδίνου την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021.

Η Ελισάβετ βρισκόταν στο κάστρο την ημέρα της εισβολής με τον γιο της και νυν βασιλιά Κάρολο και άλλα στενά μέλη της οικογένειας.

Ο Τσάιλ είχε περάσει μήνες σχεδιάζοντας την επίθεση, δήλωσαν οι εισαγγελείς σε προηγούμενη ακρόαση. Οταν τον πλησίασε ένας αξιωματικός, ο ίδιος είπε: «Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη βασίλισσα».

Εμφανίστηκε στην ακρόαση της Παρασκευής στο δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου μέσω σύνδεσης βίντεο φορώντας ένα μαύρο σακάκι και μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του και να δηλώσει την ενοχή του στις κατηγορίες. Ο δικαστής Τζέρεμι Μπέικερ είπε ότι θα αποφανθεί για την καταδίκη του Τσάιλ στις 31 Μαρτίου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή