Πάκο Ραμπάν: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 88 ετών

Πάκο Ραμπάν: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 88 ετών

Ο Πάκο Ραμπάν συνδέθηκε κυρίως με τα αρώματα, αλλά διακρίθηκε και για την πρωτοποριακή επιλογή των υλικών και το καινοτόμο όραμά του για τη μόδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας και γνωστός για τα αρώματά του, Πάκο Ραμπάν, όπως αναφέρει το BBC. 

Ο Πάκο Ραμπάν συνδέθηκε κυρίως με τα αρώματα, αλλά διακρίθηκε και για την πρωτοποριακή επιλογή των υλικών και το καινοτόμο όραμά του για τη μόδα, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για γενιές σχεδιαστών. 

Ο Francisco Rabaneda y Cuervo γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1934 στην Pasaia, στην επαρχία Guipuscoa, τμήμα της ισπανικής Χώρας των Βάσκων. 

Ανάμεσα στις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του είναι η δημιουργία του φορέματος της Τζέιν Φόντα για την ταινία “Μπαρμπαρέλα“, το 1968, ενώ κατά τη δεκαετία του 1970 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που χρησιμοποίησε στις επιδείξεις του μαύρα μοντέλα, ενέργεια που είχε θεωρηθεί πρωτοποριακή για την εποχή.

Σημειώνεται πως η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον ισπανικό όμιλο Puig, που ελέγχει τα εμβληματικά αρώματα του Paco Rabbane και ολόκληρη την εταιρεία του σχεδιαστή.

«Με βαθιά θλίψη, ο Puig ανακοινώνει τον θάνατο του Πάκο Ραμπάν», ανέφερε ένα δελτίο Τύπου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από την περιφερειακή εφημερίδα Télégramme.

Ο Πάκο Ραμάν συνταξιοδοτήθηκε το 1999 και έκτοτε αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις δημόσιες εμφανίσεις του να σπανίζουν.

Ο σχεδιαστής πέθανε στο χωριό Πορτσάλ, όπου κατοικούσε, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή