Συρία: Τουλάχιστον 1.712 νεκροί από τον σεισμό – Φόβοι για δραματική αύξηση του αριθμού

Συρία: Τουλάχιστον 1.712 νεκροί από τον σεισμό – Φόβοι για δραματική αύξηση του αριθμού

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμας, του Ιντλίμπ και της Ταρτούς οι νεκροί είναι τουλάχιστον 812.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 1.712 είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες στη Συρία από τις φονικές δονήσεις και τους μετασεισμούς που είχαν επίκεντρο στη γειτονική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμας, του Ιντλίμπ και της Ταρτούς, περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 812 και οι τραυματίες 1.449.

Σύμφωνα εξάλλου με τα Λευκά Κράνη, τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι νεκροί στη βορειοδυτική Συρία είναι τουλάχιστον 900 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.300. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται ότι «θα αυξηθούν δραματικά», προειδοποίησε η οργάνωση.

Στους 3.549 οι νεκροί στην Τουρκία

Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στη ζώνη σεισμικής καταστροφής.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μέχρι ώρας ο απολογισμός των θυμάτων στην Τουρκία ανέρχεται σε 3.549.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τα ξενοδοχεία στην Αττάλεια για τη φιλοξενία των ανθρώπων που έμειναν χωρίς στέγη, ενώ ανακοίνωσε ότι 70 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια για την αναζήτηση και τη διάσωση των θυμάτων του ισχυρού σεισμού.

Σημειώνεται ότι, μαζί με τους περισσότερους από 1.600 νεκρούς στη Συρία, το σύνολο των θυμάτων ξεπερνά τις 5.000 στις δύο χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή