Στο Μπάκιγχαμ ο Ζελένσκι – Συνάντηση με βασιλιά Κάρολο

Στο Μπάκιγχαμ ο Ζελένσκι – Συνάντηση με βασιλιά Κάρολο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν η πρώτη φορά που ο βρετανός μονάρχης συναντούσε τον Ζελένσκι.

Στο Μπάκιγχαμ ο Ζελένσκι – Συνάντηση με βασιλιά Κάρολο-1

Νωρίτερα, Βρετανοί βουλευτές και από τα δύο σώματα, των Κοινοτήτων και των Λόρδων, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα του Κοινοβουλίου του Γουεστμίνστερ για να ακούσουν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Λονδίνο.

Όρθιοι, εκατοντάδες βουλευτές τον υποδέχθηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σε μια «σπάνια εκδήλωση» αλληλεγγύης όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Λίντσεϊ Χάιλ που τον καλωσόρισε στο βήμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ρίσι Σούνακ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ, παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές, στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον και χειροκροτήσουν. Ένδειξη ότι σύσσωμο το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού.

«Το να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου δεν είναι απλά ένας αγώνας για τα σύνορα της χώρας σου αλλά αγώνας για την ελευθερία και την δημοκρατία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λίντσεϊ Χάιλ λίγο πριν δώσει τον λόγο στον Ουκρανό πρόεδρο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή