Wagner: Σταματά την εκστρατεία στρατολόγησης κρατουμένων

Wagner: Σταματά την εκστρατεία στρατολόγησης κρατουμένων

«Εκπληρώνουμε πλέον όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όσους εργάζονται για εμάς», ανεφερε ο ιδρυτής της.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρώσικη ομάδα μισθοφόρων, Wagner, έχει σταματήσει να στρατολογεί κρατουμένους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο ιδρυτής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σε απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πριγκόζιν δήλωσε: «Η στρατολόγηση κρατουμένων από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner έχει σταματήσει εντελώς. Εκπληρώνουμε πλέον όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όσους εργάζονται για εμάς».

Σημειώνεται πως η Wagner άρχισε να στρατολογεί κρατουμένους το καλοκαίρι του 2022, με τον Πριγκόζιν να προσφέρει στους καταδικασθέντες χάρη αν επιβιώσουν έξι μήνες στην Ουκρανία.

Πάνω από 20.000 κρατούμενοι

Η Wagner δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσοι κατάδικοι εντάχθηκαν στον πόλεμο, αλλά τα στοιχεία της ρωσικής σωφρονιστικής υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο έδειξαν ότι ο πληθυσμός των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας μειώθηκε κατά 20.000 από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο. 

Τον Δεκέμβριο, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η Wagner είχε στείλει 40.000 καταδικασμένους μαχητές στην Ουκρανία. 

Σημειώνεται πως η Wagner έχει διαδραματίσει τους τελευταίους μήνες σημαντικό ρόλο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς η μισθοφορική δύναμη ηγείται μιας πολύμηνης επίθεσης στην πόλη Μπαχμούτ της περιοχής Ντονέτσκ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT