Qatargate: Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Qatargate: Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε τον ευρωβουλευτή στην κατοικία του στο Anthisnes, έναν δήμο νότια της Λιέγης. Ο Ταραμπέλα αναμένεται να περάσει από ανάκριση. 

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του Μαρκ Ταραμπέλα προχώρησαν οι αρχές, στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate, σύμφωνα με το Politico. 

Συγκεκριμένα, η βελγική αστυνομία συνέλαβε τον ευρωβουλευτή στην κατοικία του στο Anthisnes, έναν δήμο νότια της Λιέγης. Ο Ταραμπέλα αναμένεται να περάσει από ανάκριση. 

Δημοσιεύματα του ιταλικού και του βελγικού Τύπου αναφέρουν ότι από την έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι ο Ταραμπέλα δωροδοκήθηκε με ποσό από 120.000 έως 140.000 ευρώ για να υποστηρίξει, ως ευρωβουλευτής, θέσεις οι οποίες ευνοούσαν το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής δεν έχει βουλευτική ασυλία από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ τρεις ακόμη ύποπτοι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή