Άμστερνταμ: Τέλος η κατανάλωση κάνναβης στη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών»

Άμστερνταμ: Τέλος η κατανάλωση κάνναβης στη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών»

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αμστερνταμ ανακοίνωσε πως σύντομα η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί εντελώς στον δρόμο των «Κόκκινων Φαναριών»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Αμστερνταμ ανακοίνωσε πως σύντομα η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί εντελώς στον δρόμο των «Κόκκινων Φαναριών», όπου οι κάτοικοι έχουν από χρόνια αγανακτήσει λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης, που διαρκεί καθημερινά μέχρι νωρίς το πρωί, σε συνδυασμό με τις καταχρήσεις και τη διατάραξη ησυχίας.

Η ολλανδική πρωτεύουσα δέχεται ετησίως σχεδόν είκοσι εκατομμύρια τουρίστες και το κέντρο της, στο οποίο βρίσκεται και ο δρόμος με τους νόμιμους οίκους ανοχής, έχει αρχίσει να φθείρεται αισθητά. «Οι πολίτες του Αμστερνταμ υποφέρουν από την υπερκατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών εκ μέρους των τουριστών», δήλωσε το συμβούλιο. «Επιπλέον, οι τουρίστες προσελκύουν παράνομους ντίλερ ναρκωτικών, πράγμα που έχει φτάσει να καθιστά ορισμένες περιοχές επικίνδυνες», πρόσθεσε. Η ολλανδική εφημερίδα Het Parool αποκάλεσε τα μέτρα ιστορικά, αναφέροντας πως «εδώ και δεκαετίες το Αμστερνταμ έχει αποκτήσει τη φήμη της πόλης στην οποία όλα επιτρέπονται και όλα είναι θεμιτά. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έρχονται στην πόλη με μοναδικό σκοπό το σεξ και τα ναρκωτικά. Ουρούν στα στενά, προκαλούν φασαρίες και δεν σέβονται τους κατοίκους», γράφει κατηγορηματικά.

Προ των πυλών το νομοσχέδιο που προβλέπει την απαγόρευσή της στη γειτονιά των «Κόκκινων Φαναριών» στο Αμστερνταμ.

Εκτός από την απαγόρευση της κάνναβης στη συγκεκριμένη γειτονιά, η νομοθεσία, που πρόκειται να ισχύσει από τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνει και σειρά άλλων περιορισμών. Ειδικότερα, οι οίκοι ανοχής θα αναγκάζονται να κλείσουν στις 3 π.μ. αντί για τις 6 π.μ. μέχρι σήμερα, ενώ τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 2 π.μ. τις καθημερινές (αντί για 3 π.μ. που κλείνουν σήμερα) και 4 π.μ. τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Η πώληση αλκοόλ από οποιοδήποτε κατάστημα στο κέντρο της πόλης θα απαγορεύεται μετά τις 4 π.μ. Σχεδόν ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει τα νέα μέτρα, όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία θα είναι ανοιχτά για διαβούλευση για ένα μήνα και ακολουθούν προηγούμενες προσπάθειες για την αποτροπή τουριστών «που έχουν σκοπό να πιουν, να παρεκτραπούν και να αντιμετωπίσουν την πόλη σαν πάρκο ψυχαγωγίας».

Το συμβούλιο εξακολουθεί να ερευνά μια πιθανή απαγόρευση των bachelor parties, ενώ ο δήμαρχος θα επιθυμούσε να απαγορεύσει την είσοδο στα coffee shops σε τουρίστες, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή