Telegraph: Σχέδια κατασκευής βρετανικών όπλων και οχημάτων στην Ουκρανία

Telegraph: Σχέδια κατασκευής βρετανικών όπλων και οχημάτων στην Ουκρανία

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι στελέχη της βρετανικής αμυντικής βιομηχανίας ταξίδεψαν στο Κίεβο για να συζητήσουν σχέδια για τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων για την κατασκευή όπλων και οχημάτων σε τοπικό επίπεδο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανικά όπλα και στρατιωτικά οχήματα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ουκρανία κατόπιν αδείας, διευκολύνοντας την εξάρτηση της χώρας από τις προμήθειες όπλων από Δυτικούς συμμάχους, ανέφερε την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η Telegraph ανέφερε ότι στελέχη της βρετανικής αμυντικής βιομηχανίας ταξίδεψαν στο Κίεβο για να συζητήσουν σχέδια για τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων για την κατασκευή όπλων και οχημάτων σε τοπικό επίπεδο.

Κατασκευαστές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν επίσης σε συζητήσεις με την Ουκρανία, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο στέλεχος που είπε ότι η Βρετανία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να μπει «πρώτη στην ουρά» των συμμάχων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ταξίδεψε στο Λονδίνο και το Παρίσι την Τετάρτη για να κάνει έκκληση για περισσότερα δυτικά όπλα κατά της ρωσικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και βαρέων όπλων μεγάλης εμβέλειας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τού είπε ότι «τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού» όσον αφορά την προμήθεια της Ουκρανίας με μαχητικά για να πολεμήσει τη Ρωσία, αφού ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την έναρξη εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη νατοϊκών προδιαγραφών.

Ωστόσο, οι δυτικές χώρες έχουν σταματήσει μέχρι στιγμής να παρέχουν αεροσκάφη ή όπλα που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Σε απάντηση, το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τη ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε παράδοση βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις.

Οποιαδήποτε κοινοπραξία μεταξύ ενός κατασκευαστή αμυντικού εξοπλισμού και της Ουκρανίας πιθανότατα θα χρειαζόταν την υπογραφή της βρετανικής κυβέρνησης και μια τέτοια κίνηση θα ανταγωνιζόταν περαιτέρω τη Μόσχα, ανέφερε η Telegraph.

Το γραφείο Τύπου του Σούνακ αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, όπως εξάλλου και το υπουργείο Αμυνας.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή