Κίεβο κατά Μπερλουσκόνι: Τον κατηγορεί ότι «προσπαθεί να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν»

Κίεβο κατά Μπερλουσκόνι: Τον κατηγορεί ότι «προσπαθεί να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν»

Η ουκρανική πλευρά κατηγόρησε σήμερα τον 86χρονο πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι λειτουργεί ως προπαγανδιστής της Ρωσίας.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουκρανική πλευρά κατηγόρησε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι λειτουργεί ως προπαγανδιστής της Ρωσίας, μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι δεν θα επιδίωκε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν ήταν ακόμη πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, καυχιόταν συχνά για τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προτού η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε δηλώσεις του χθες, Κυριακή, ο Μπερλουσκόνι είπε πως το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ζελένσκι για να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν «να σταματήσει να επιτίθεται» σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε, μάλιστα, ότι αξιολογεί τη συμπεριφορά του Ουκρανού προέδρου «πολύ, πολύ αρνητικά».

«Οι γελοίες κατηγορίες του Μπερλουσκόνι εναντίον του Ουκρανού προέδρου είναι μια προσπάθεια να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν, που είναι καλυμμένα με αίμα μέχρι τους αγκώνες», σημειώνει ο Ολεχ Νικολένκο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβει πως με το να διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει τα εγκλήματά της εναντίον της Ουκρανίας και ως εκ τούτου φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη», συνεχίζει ο Νικολένκο, κατηγορώντας τον Μπερλουσκόνι ότι προσπαθεί να δείξει αφοσίωση «στον Ρώσο δικτάτορα». Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία του Μπερλουσκόνι που φιλάει το χέρι του Μουαμάρ Καντάφι το 2010.

Στον αντίποδα, ο Νικολένκο χαιρετίζει τη δήλωση του γραφείου της νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, που επανέλαβε τη «σταθερή και σίγουρη» υποστήριξη της κυβέρνησης προς την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή