Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Hurriyet στους κατοίκους του Καστελόριζου – Το γράμμα προς τους σεισμόπληκτους

Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Hurriyet στους κατοίκους του Καστελόριζου – Το γράμμα προς τους σεισμόπληκτους

«Ευχαριστώ γείτονα, ακόμη μια χειρονομία από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρθρο με θέμα τη σημαντική προσφορά των Ελλήνων προς τους σεισμόπληκτους πληθυσμούς της νοτιοανατολικής Τουρκίας δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet

Στο δημοσίευμα της Hurriyet με τίτλο «Ευχαριστώ γείτονα, ακόμη μια χειρονομία από την Ελλάδα» γίνεται ειδική μνεία στο Καστελόριζο και στο συγκινητικό μήνυμα που συνόδευε την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν οι κάτοικοι του νησιού στη γειτονική χώρα που βιώνει τις τραγικές συνέπειες του «Εγκέλαδου». 

Συγκεκριμένα, το Γραφείο του περιφερειακού διοικητή του Καστελόριζου δημοσίευσε στα social media τις φωτογραφίες των δεμάτων που εστάλησαν στην Τουρκία από το ακριτικό νησί, όπως και το εν λόγω σημείωμα επάνω τους, το οποίο έγραφε: «Αγαπητέ γείτονα, οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι κάτοικοι του Καστελόριζου».

Από την άλλη πλευρά, η περιφέρεια του Κας ανάρτησε ένα ευχαριστήριο μήνυμα που αναφέρει: «Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελόριζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή