Λονδίνο: Οι Ρώσοι έχουν εντολή για πολυμέτωπη επίθεση, αλλά ανεπαρκείς δυνάμεις για επιτυχία

Λονδίνο: Οι Ρώσοι έχουν εντολή για πολυμέτωπη επίθεση, αλλά ανεπαρκείς δυνάμεις για επιτυχία

Αντέχει ακόμη η ουκρανική άμυνα στην Μπαχμούτ, εκτιμούν οι Βρετανοί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις λαμβάνουν εντολή να προχωρήσουν σε περισσότερες κατευθύνσεις της ανατολικής Ουκρανία, αλλά δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετή επιθετική ισχύ μάχης σε καμία από αυτές ώστε να επιτύχουν αποφασιστικό αποτέλεσμα, κατά την περίληψη των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Αμυνας της Μεγάλης Βρετανίας στο Twitter.

Καταγράφεται ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες οι δυνάμεις της ομάδας Wagner πέτυχαν «σχεδόν σίγουρα» μικρές νέες επιτυχίες γύρω από τα βόρεια προάστια της πόλης Μπαχμούτ, στο Ντονμπάς,  συμπεριλαμβανομένου του χωριού Κράσνα Γκόρα. Ωστόσο, η οργανωμένη ουκρανική άμυνα σε αυτόν τον τομέα συνεχίζεται. Η ρωσική τακτική προέλαση νότια της πόλης μάλλον δεν σημείωσε μεγάλη πρόοδο, προστίθεται στην αναφορά.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως στον βορρά, στην περιοχή Κρέμινα-Σβάτοφ της περιφέρειας του Λουγκάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν συνεχή επιθετική προσπάθεια, αν και κάθε τοπική επίθεση παραμένει πολύ μικρή για να επιτευχθεί σημαντική κατάκτηση.

«Η Ρωσία πιθανώς στοχεύει να αναιρέσει μερικά από τα κέρδη που σημείωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2022: υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα ο άμεσος στόχος τους να είναι να προχωρήσουν δυτικά στον ποταμό Ζέρεμπετς» εκτιμά το Λονδίνο, αναφερόμενο στον παραπόταμο του Ντόνετς που ρέει στο δυτικό Ντονμπάς, κοντά στην πόλη Λιμάν που απελευθέρωσαν οι Ουκρανοί το φθινόπωρο.

«Γενικά, η τρέχουσα επιχειρησιακή εικόνα δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις λαμβάνουν εντολές να προχωρήσουν στους περισσότερους τομείς, αλλά δεν έχουν σωρεύσει αρκετή επιθετική δύναμη μάχης σε καμία από τις κατευθύνσεις ώστε να επιτύχουν ένα αποφασιστικό αποτέλεσμα», αναφέρει η περίληψη του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Πηγή: Βρετανικό υπουργείο Αμυνας, Ukrinform

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή