Ισραηλινά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση Νετανιάχου «δεν αποκλείει» παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ισραηλινά ΜΜΕ: Η κυβέρνηση Νετανιάχου «δεν αποκλείει» παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Νέα προσπάθεια της Αγκυρας για διαμεσολαβητικό ρόλο. «Εχουμε εγκαταστάσεις και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξαγάγετε το φυσικό αέριο στην Ευρώπη», λέει η Αγκυρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συζήτησε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Ελι Κοέν σχετικά με την εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ.

Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπαν στον Ελι Κοέν ότι «μας ενδιαφέρει η συνεργασία σε θέματα φυσικού αερίου. Εχουμε εγκαταστάσεις και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξαγάγετε το φυσικό αέριο στην Ευρώπη», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν το απέκλεισε: «Θα εξετάσουμε το θέμα».

Οι Τούρκοι είχαν επίσης ζητήσει μακροπρόθεσμη συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας για το φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Λαπίντ-Μπένετ, η οποία σχεδόν απέφευγε να μιλήσει για το θέμα. Τώρα που υπάρχει νέα κυβέρνηση, οι Τούρκοι διερευνούν αν θα καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με τον Νετανιάχου, λένε τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής των υπουργό Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου, έρχεται εν μέσω της τεράστιας ανθρωπιστικής και οικονομικής καταστροφής που υπέστη η Τουρκία από τον φονικό σεισμό.

Το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν σε βοήθεια, με τον Ελι Κοέν να αναρτά στο Twitter: «Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών είναι σημαντικές για την περιφερειακή σταθερότητα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να τις ενισχύσουμε. Οι φίλοι μετρώνται ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές και σε αυτή τη δύσκολη ώρα το Ισραήλ στέκεται στο πλάι του τουρκικού λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή