ΗΠΑ: Ποινή 335.000 δολ. σε δικηγόρο που πίεζε να πληρώσει εκατομμύρια ο Κρ. Ρονάλντο

ΗΠΑ: Ποινή 335.000 δολ. σε δικηγόρο που πίεζε να πληρώσει εκατομμύρια ο Κρ. Ρονάλντο

Η κακοπιστία του δικηγόρου από το Λας Βέγκας έναντι του ποδοσφαιριστή τον βάζει σε μπελάδες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικηγόρος από το Λας Βέγκας τιμωρήθηκε με ποινή 335.000 δολαρίων επειδή ζήτησε από τα δικαστήρια των ΗΠΑ να αναγκάσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια πλέον των 375.000 δολαρίων που κατέβαλε σε μια γυναίκα από τη Νεβάδα που ισχυρίστηκε ότι ο διεθνής αστέρας του ποδοσφαίρου τη βίασε στο Λας Βέγκας το 2009.

«Διαπιστώνω ότι ο Ρονάλντο δεν θα είχε επιβαρυνθεί με την πλειονότητα των τελών και των εξόδων που ξόδεψε σε αυτή τη δίκη, χωρίς την κακή πίστη του συνηγόρου του ενάγοντος», δήλωσε η δικαστής του Λας Βέγκας Τζένιφερ Ντόρσεϊ σε μια καυστική απόφαση 18 σελίδων.

Η δικαστής έκρινε τον δικηγόρο της ενάγουσας Κάθριν Μαγιόργκα, Λέσλι Μαρκ Στόβαλ, προσωπικά υπεύθυνο για την πληρωμή των δικηγόρων του Ρονάλντο, με επικεφαλής τους Πίτερ Κρίστιανσεν και Κεντέλι Γουορκς.

Σε μια σχετική υπόθεση, ένας δικαστής του δικαστηρίου της Νεβάδα, ο οποίος παραλίγο να δημοσιοποιήσει από καιρό σφραγισμένα και μακροχρόνια έγγραφα κατά λάθος τον Αύγουστο, απέρριψε την προσφορά του Στόβαλ για δικαστική απόφαση για την αποσφράγιση κρίσιμων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένης μιας αστυνομικής αναφοράς του Λας Βέγκας σχετικά με την καταγγελία βιασμού της κας Μαγιόργκα κατά του Ρονάλντο.

«Η απόφαση σχετικά με την εμπιστευτικότητα είναι οριστική», δήλωσε η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας Κλαρκ, Τζάζμιν Λίλι-Σπελς στην απόφασή της, που εκδόθηκε την Τρίτη.

Η κα Λίλι-Σπελς επεσήμανε τις προηγούμενες αποφάσεις του κ.Ντόρσεϊ να προστατεύσει από τη δημόσια θέα τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών, τη συμφωνία εμπιστευτικότητας του 2010 μεταξύ Ρονάλντο και της Μαγιόργκα και τα φερόμενα κλεμμένα αρχεία των συζητήσεων δικηγόρου-πελάτη μεταξύ του Ρονάλντο και των δικηγόρων του.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή