To Bitcoin ανεβαίνει ξανά: Η αγορά των κρυπτονομισμάτων κέρδισε 84 δισ. δολάρια

To Bitcoin ανεβαίνει ξανά: Η αγορά των κρυπτονομισμάτων κέρδισε 84 δισ. δολάρια

Παρατηρείται μια στροφή από τα λεγόμενα altcoins, τα εναλλακτικά νομίσματα, προς το το Bitcoin.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, παρά την πολιτική αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 2,4%, στα 24.579,55 δολάρια, ενώ και το Ether κατέγραψε άνοδο 1% στα 1.686,87 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αγορά έφτασε στο ναδίρ τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον επικρατεί κλίμα ανόδου, δήλωσε στο CNBC ο Βιτζέι Αϊγιάρ, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνών δραστηριοτήτων στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno. Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, η αγορά των κρυπτονομισμάτων κέρδισε περίπου 84 δισεκατομμύρια δολάρια. 

«Κερδίζουμε δυναμική και η όποια κακή είδηση δεν προκαλεί τόσο προβληματισμό, αυτά είναι τυπικά σημάδια ότι η αγορά πιστεύει πως τα χειρότερα έχουν περάσει».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το κλίμα ήταν τεταμένο στις αγορές κρυπτονομισμάτων, στον απόηχο των αυξημένων ελέγχων από τις αμερικανικές αρχές. 

Τη Δευτέρα, το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ζήτησε από την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Paxos να σταματήσει την κοπή νέων stablecoin «Binance USD» (BUSD). Τα stablecoin είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος που συνδέεται με ένα περιουσιακό στοιχείο στον πραγματικό κόσμο. Ορισμένα υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία όπως ομόλογα ή μετρητά. Ένα BUSD πωλείται έναντι ενός αμερικανικού δολαρίου.

Ροές σε bitcoin

Η αξία του Bitcoin, σήμερα, άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου του 2022. Πέρυσι, σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια είχαν εξανεμιστεί από την αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά τις αναταραχές που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες πτωχεύσεις και αποτυχημένα κρυπτο-εγχειρήματα. «Όλα αυτά επισφραγίστηκαν από την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX».

Ο Γιούγκα Χασεγκάουα, αναλυτής στην ιαπωνική εταιρεία κρυπτογράφησης Bitcoin Bank επισήμανε ότι, στον απόηχο των ρυθμιστικών ενεργειών, παρατηρείται μια στροφή από τα λεγόμενα altcoins, τα εναλλακτικά νομίσματα, προς το το bitcoin.

«Το ράλι των κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη ήταν μια μικρή έκπληξη, αλλά ένα πράγμα ξεχώρισε από τα υπόλοιπα: το ράλι καθοδηγήθηκε από το bitcoin», δήλωσε ο Χασεγκάουα στο CNBC.

«Το τρέχον ρυθμιστικό περιβάλλον σίγουρα “φυσάει κόντρα” στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά φαίνεται ότι κάποια χρήματα μετακινούνται από τα altcoins στο bitcoin, αφού το bitcoin είναι το μόνο κρυπτονόμισμα που χαρακτηρίζεται ως “εμπόρευμα” από την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» παρατήρησε ο Χασεγκάουα, κάνοντας λόγο για φάση ανόδου του κρυπτονομίσματος που κυριαρχεί στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων.

Πηγή CNBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή