Βρετανία: Επιστολή παραδόθηκε με καθυστέρηση ενός αιώνα

Βρετανία: Επιστολή παραδόθηκε με καθυστέρηση ενός αιώνα

Το γράμμα είχε παραλήπτρια την «αγαπημένη μου Κέιτι», τη σύζυγο ενός ντόπιου εμπόρου γραμματοσήμων, και αποστολέα μια φίλη της που παραθέριζε στο Μπαθ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία επιστολή που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 1916, έφτασε στη διεύθυνση του παραλήπτη του με καθυστέρηση 100 και πλέον χρόνων. 

Ο φάκελος που έφερε ταχυδρομική σφραγίδα από το Μπαθ και γραμματόσημο με τον Γεώργιο τον Ε’ του Ηνωμένου Βασιλείου, έφτασε στο διαμέρισμα του Φίνλεϊ Γκλεν, στο Χάμλετ Ρόουν του Κρίσταλ Πάλας, το 2021. 

«Προφανώς και εκπλαγήκαμε και σαστίσαμε με το πώς θα μπορούσε να έχει καθυστέρηση άνω των 100 χρόνων» εξήγησε ο ίδιος. 

Και πράγματι, τα Βασιλικά Ταχυδρομεία δεν είχαν εξήγηση να δώσουν, δηλώνοντας «άγνοια για το τι συνέβη σ’ αυτήν την περίπτωση». 

Η επιστολή είχε σταλεί δύο χρόνια προτού εισαχθεί το δελτίο τροφίμων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε΄’ ήταν ήδη πέντε χρόνια στο βρετανικό θρόνο. 

Και παρότι, βάσει νόμου, θεωρείται αδίκημα το άνοιγμα αλληλογραφίας ξένης, σ’ αυτήν την περίπτωση ο σκηνοθέτης που έλαβε το γράμμα, ένιωσε πως ήταν «δίκαιο» να το ανοίξει, όταν συνειδητοποίησε πως ήταν από το 1916, όχι το 2016. 

Βρετανία: Επιστολή παραδόθηκε με καθυστέρηση ενός αιώνα-1
O Φίνλεϊ Γκλεν κράτησε για δύο χρόνια φυλαγμένο το γράμμα προτού δημοσιοποιήσει την ιστορία του – Πηγή: Finlay Glen

«Αν έχω υποπέσει σε αδίκημα, μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη» ανέφερε ο 27χρονος. 

«Αγαπημένη μου Κέιτι…» 

Το γράμμα είχε παραλήπτρια την «αγαπημένη μου Κέιτι», τη σύζυγο ενός ντόπιου εμπόρου γραμματοσήμων, του Όσβαλντ Μαρς, σύμφωνα με τον Στίβεν Όξφορντ, αρχισυντάκτη του Norwood Review, τριμηνιαίου περιοδικού ιστορίας της περιοχής.

Ο Μαρς ήταν γνωστός έμπορος γραμματοσήμων, τον οποίο μάλιστα συχνά καλούσαν ως πραγματογνώμονα σε υποθέσεις απάτης με γραμματόσημα. 

Το γράμμα είχε αποστολέα την οικογενειακή φίλη των Μαρς, Κρίσταμπελ Μένελ, κόρη πλούσιου εμπόρου τσαγιού, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Μπαθ. 

Στην επιστολή η Μένελ δήλωνε πως αισθανόταν «ντροπή μετά από αυτό που είπα» και πως ένιωθε «χάλια εδώ με ένα βαρύ κρυολόγημα».

«Είναι ασυνήθιστο και στην πραγματικότητα συναρπαστικό υπό την έννοια πως μας δίνει μια εικόνα της τοπικής ιστορίας και των ανθρώπων που έζησαν στο Νόργουντ, το οποίο ήταν πολύ δημοφιλές μέρος για την ανώτερη μεσαία τάξη στα τέλη της δεκαετίας του 1800» σημειώνει ο Όξφορντ. 

«Είναι ένα απίθανο κομμάτι της οικογενειακής τους ιστορίας που εμφανίστηκε ξαφνικά. Αν το θέλουν, μπορούν να έρθουν εδώ» είπε ο Φίνλεϊ Γκλεν ερωτηθεί για το τι θα κάνει αν εμφανιστούν οι συγγενείς της αποστολέως ή της παραλήπτριας. 

Όπως πάντως τόνισε εκπρόσωπος των βρετανικών ταχυδρομείων, «περιστατικά σαν αυτά συμβαίνουν μία στο τόσο, και δεν είμαστε σίγουροι τι συνέβη σ’ αυτήν την περίπτωση. Δεν έχουμε περαιτέρω πληροφόρηση για το τι μπορεί να συνέβη». 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή