Στάρμερ από Ουκρανία: Οι Εργατικοί θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο εάν γίνουν κυβέρνηση στη Βρετανία

Στάρμερ από Ουκρανία: Οι Εργατικοί θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο εάν γίνουν κυβέρνηση στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία αν οι Εργατικοί ανέλθουν στην εξουσία, δηλώνει ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις ουκρανικές πόλεις Μπούτσα, Ιρπίν και Κίεβο.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει αν το Εργατικό Κόμμα, που βρίσκεται σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κερδίσει την εξουσία στις επόμενες βρετανικές εκλογές, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία σήμερα.

Η Βρετανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ουκρανίας υπό τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακολούθησε το παράδειγμα του προκατόχου του, Μπόρις Τζόνσον, επισκεπτόμενος το Κίεβο. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ουκρανία όπου μια οδός φέρει το όνομά του.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Εργατικούς ισχυρό προβάδισμα έναντι των Τόρις.

«Αν διεξαχθούν εκλογές το επόμενο έτος και υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, η θέση για την Ουκρανία θα παραμείνει η ίδια», διαβεβαίωσε ο Στάρμερ επισκεπτόμενος την πόλη Ιρπίν έξω από το Κίεβο.

Η πόλη Ιρπίν κατελήφθη προσωρινά από τις ρωσικές δυνάμεις και το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους εισβολείς ότι διέπραξαν θηριωδίες εκεί προτού αποχωρήσουν.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί αυτές τις καταγγελίες, αλλά ερευνητές συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου σε διάφορες ουκρανικές πόλεις της Ιρπίν συμπεριλαμβανομένης.

«Είναι απίστευτο να βλέπεις αποδείξεις για φρικαλεότητες που είδα σήμερα το πρωί. Φωτογραφίες αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου με δεμένα μάτια, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους», τόνισε ο Στάρμερ.

Ο ηγέτης των Εργατικών επισκέφθηκε επίσης την Μπούτσα, μια άλλη πόλη κοντά στο Κίεβο, όπου έχουν τεκμηριωθεί ρωσικές θηριωδίες, προτού μεταβεί στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο – πρώην δικηγόρος – Στάρμερ είπε επίσης ότι θέλει να υποστηρίξει την Ουκρανία και στις εκκλήσεις της για διεκδίκηση αποζημιώσεων.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρξει αποδοθεί στη Χάγη και πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις αποζημίωση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή