«Aδειάζουν» τον Τραμπ παρουσιαστές του Fox

«Aδειάζουν» τον Τραμπ παρουσιαστές του Fox

Τάκερ Κάρλσον, Λόρα Ινγκραχαμ και Σον Χάνιτι χαρακτήρισαν «παρανοϊκές» τις θεωρίες νοθείας εκλογών το 2020

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσπιστία τους για τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ για νοθεία στις εκλογές του 2020 εξέφρασαν σε μεταξύ τους μηνύματα ανώτατα στελέχη του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, παρότι το κανάλι συνέχισε να προωθεί τα ψεύδη του Τραμπ στις εκπομπές του. Οι παρουσιαστές-σταρ του δικτύου, Τάκερ Κάρλσον, Σον Χάνιτι και Λόρα Ινγκραχαμ, καθώς και ανώτατα στελέχη, έγραψαν επανειλημμένα προσβλητικά και κοροϊδευτικά σχόλια για τον Τραμπ σε μηνύματά τους, στρέφοντας επίσης τα βέλη τους και κατά συμβούλων του τότε προέδρου, όπως ο Ρούντι Τζιουλιάνι και η Σίντνεϊ Πάουελ.

«Η Σίντνεϊ Πάουελ ψεύδεται. Την έπιασα επ’ αυτοφώρω. Οι τηλεθεατές μας, όμως, είναι καλοί άνθρωποι και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Τραμπ νίκησε», έγραψε ο Κάρλσον στην Ινγκραχαμ στις 18 Νοεμβρίου 2020, με τη δημοσιογράφο να του απαντά: «Η Σίντνεϊ είναι εντελώς τρελή. Κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί της. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρούντι».

Οι αποκαλύψεις αυτές προέκυψαν χάρη σε αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης που κατέθεσε εταιρεία ηλεκτρονικών καλπών εναντίον του Fox News. Το δίκτυο ισχυριζόταν, χωρίς να προσφέρει στοιχεία, ότι οι μηχανές της εταιρείας μεροληπτούσαν υπέρ των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες δικηγόροι της ενάγουσας εταιρείας έχουν εξασφαλίσει καταθέσεις και ηλεκτρονικά αρχεία επικοινωνιών από δεκάδες στελέχη του Fox News, μεταξύ τους και του ιδρυτή του δικτύου, Ρούπερτ Μέρντοχ. Το δικαστήριο θα δώσει την ετυμηγορία του στα μέσα Απριλίου.

Οι καταθέσεις έφεραν στο φως εσωτερικές έριδες στο κανάλι. Ο πρόεδρος του δικτύου Τζέι Ουάλας εμφανίζεται σε μήνυμά του να επικρίνει τον σχολιαστή Λου Ντομπς, έναν από τους πλέον πιστούς οπαδούς του Τραμπ και της θεωρίας περί νοθείας τον Νοέμβριο του 2020, γράφοντας: «Οι Βορειοκορεάτες είναι πιο συγκρατημένοι στους επαίνους τους από ό,τι ο Λου Ντομπς». Ο Σον Χάνιτι, ένας από τους δημοφιλέστερους παρουσιαστές εκπομπής λόγου στο Fox, κατέθεσε δύο φορές ενόρκως για την υπόθεση, με τους δικηγόρους της ενάγουσας εταιρείας να επιδιώκουν να αποδείξουν ότι οι παρουσιαστές έβλαψαν οικονομικά την εταιρεία, προωθώντας εν γνώσει τους ψεύδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή