ΗΠΑ: Η Wagner έχει χάσει 30.000 άνδρες στην Ουκρανία – Το 90% ήταν πρώην κατάδικοι

ΗΠΑ: Η Wagner έχει χάσει 30.000 άνδρες στην Ουκρανία – Το 90% ήταν πρώην κατάδικοι

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι το 90% των στρατιωτών της Wagner που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο ήταν πρώην κατάδικοι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 30.000 άνδρες είναι οι απώλειες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπολογίζουν ότι το 90% των στρατιωτών της Βάγκνερ που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο ήταν πρώην κατάδικοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Πριγκόζιν: Οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Παρασκοβίιφκα»

Πριν λίγες ώρες, ο αρχηγός της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τον ουκρανικό οικισμό Παρασκοβίιφκα, που συνορεύει στα βόρεια με την πόλη Μπαχμούτ, πεδίο της μεγαλύτερης σε διάρκεια μάχης στο Ντονμπάς εδώ και έναν χρόνο.

«Παρά το μπλόκο των πυρομαχικών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Παρασκοβίιφκα», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό του Πριγκόζιν.

Για περισσότερους από έξι μήνες, η Wagner και ο ρωσικός στρατός προσπαθούν να καταλάβουν την Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη περιορισμένης στρατηγικής σημασίας, αλλά με μεγάλη συμβολική σημασία λόγω της διάρκειας και της σκληρότητας των μαχών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να περικυκλώσουν την Μπαχμούτ και κατάφεραν να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους προς την πόλη, ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων.

Η Παρασκοβίιφκα βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης Μπαχμούτ, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη βομβαρδισμένη πόλη με το Σιβέρσκ.

Η αναφορά του Πριγκόζιν σήμερα σε «μπλόκο πυρομαχικών» φαίνεται να αποτελεί δημόσια κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγορεί για υλικοτεχνική αναποτελεσματικότητα, εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού της Βάγκνερ και της στρατιωτικής διοίκησης.

Τη Δευτέρα, η ομάδα Wagner ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Κράσνα Χόρα, μια μικρή πόλη κοντά στην Παρασκοβίιφκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή