Ξέσπασαν μάχες στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Ξέσπασαν μάχες στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

Κλειστή η κύρια συνοριακή διάβαση του Τόρχαμ, κατόπιν απόφασης των Ταλιμπάν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλες συγκρούσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν κοντά στο σημείο ελέγχου Τόρχαμ, ανέφερε η εφημερίδα Hasht-e Subh, επικαλούμενη πηγές από την αφγανική επαρχία Νανγκαρχάρ.

Σύμφωνα με αυτές, οι αψιμαχίες μεταξύ δυνάμεων των Ταλιμπάν που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν το 2021 και Πακιστανών συνοριοφυλάκων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και συνεχίζονται. Η αιτία της σύγκρουσης είναι ακόμη άγνωστη.

Από την πλευρά της, η πακιστανική εφημερίδα Dawn ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν από τους Αφγανούς. Πληροφορίες για θύματα δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Την Κυριακή, το αφγανικό τηλεοπτικό κανάλι TOLONEnews μετέδωσε ότι οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να αναστείλουν την κυκλοφορία μέσω του σημείου ελέγχου Τόρχαμ λόγω του γεγονότος ότι η πακιστανική πλευρά δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν δεν διευκρίνισαν για τι είδους υποχρεώσεις κάνουν λόγο. Ωστόσο μη επιβεβαιωμένες αναφορές από μέσα ενημέρωσης απέδιδαν τη σκλήρυνση της στάσης του ισλαμιστικού καθεστώτος του Αφγανιστάν στην απροειδοποίητη απαγόρευση εκ μέρους του Πακιστάν της εισόδου Αφγανών ασθενών στο Πακιστάν για νοσηλεία.

Πηγή: TASS, Dawn

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή