Ε.Ε.: Μπλόκο από Πολωνία στη νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ε.Ε.: Μπλόκο από Πολωνία στη νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κατάφεραν ούτε και σήμερα να συμφωνήσουν στη νέα δέσμη κυρώσεων που σκόπευαν να επιβάλουν στη Ρωσία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι 27 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν ομόφωνα ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις. Οι πηγές είπαν ότι η Πολωνία ήταν αυτή που μπλόκαρε τα μέτρα, με αφορμή τις προτεινόμενες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού συνθετικού καουτσούκ στην Ε.Ε.

Πολωνοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι οι εξαιρέσεις ήταν τόσο ευρείες που θα καθιστούσαν αναποτελεσματικό το εμπάργκο. Αλλες πηγές είπαν ότι οι εξαιρέσεις προτάθηκαν για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα της Ιταλίας, που στηρίχθηκε και από τη Γερμανία.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών – μελών θα συναντηθούν πάλι αύριο το πρωί για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT