Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Στο σπίτι με «βραχιολάκι»

Qatargate: Αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι – Στο σπίτι με «βραχιολάκι»

Ο Τζόρτζι είχε τεθεί υπό κράτηση στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος θα τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι του, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. 

Η απόφαση των Βέλγων εισαγγελέων για τον Τζόρτζι, έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση Qatargate, ήρθε απόψε, μετά την πρωινή ακρόαση για την κράτησή του. 

Ο Τζόρτζι είχε τεθεί υπό κράτηση στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει στη φυλακή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας: «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών. Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι

Σύμφωνα με ανταπόκριση της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, ο Τζόρτζι είχε περάσει μερικές ημέρες στο ίδιο κελί με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του QatargateΑντόνιο Παντσέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μια πιο επιεική ποινή.

Πηγή: La Repubblica

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή