Μπάιντεν: Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα καταλάβει το Κίεβο και θα διασπάσει το ΝΑΤΟ

Μπάιντεν: Ο Πούτιν νόμιζε ότι θα καταλάβει το Κίεβο και θα διασπάσει το ΝΑΤΟ

Συγκινητικές αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου για την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις συγκινητικές αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέδειξε τη διάψευση των προσδοκιών Πούτιν έναν χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σθεναρή αντίδραση της Δύσης στον ρωσικό τυχοδιωκτισμό.

«Οταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία», αναφέρει στην πρώτη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος, «η Αμερική και οι Σύμμαχοί μας αντέδρασαν σθεναρά. Για την [εθνική] κυριαρχία. Για τη δημοκρατία. Για την ελευθερία».

Προσέθεσε και οπτικό υλικό από την πρόσφατη επίσκεψη-έκπληξη που πραγματοποίησε στο Κίεβο, αναφέροντας επίσης ότι «επισκέφθηκα το Κίεβο ώστε να δηλώσω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι. Ο,τι και να γίνει».

Στη δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Μπάιντεν θυμίζει ότι «πριν έναν χρόνο ο πρόεδρος Πούτιν νόμιζε ότι θα καταλάμβανε γρήγορα το Κίεβο». Και προσθέτει: «Τότε βρέθηκε αντιμέτωπος με τη γενναιότητα της Ουκρανίας και τη σιδηρά θέληση των εθνών παντού».

Σε νεότερη ανάρτησή του στον λογαριασμό του ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει: «Ο πρόεδρος Πούτιν νόμιζε ότι το ΝΑΤΟ θα ράγιζε και θα διαιρείτο. Αντιθέτως, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο και πιο ενωμένο από ποτέ στο παρελθόν».

Πηγή: Twitter

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή