Ναυάγιο στην Καλαβρία: Στους 61 οι νεκροί – «Ανάγκη για συμφωνίες σε επίπεδο Ε.Ε.»

Ναυάγιο στην Καλαβρία: Στους 61 οι νεκροί – «Ανάγκη για συμφωνίες σε επίπεδο Ε.Ε.»

Αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών δήλωσε στο Reuters ότι ένα ακόμα πτώμα εντοπίστηκε στη θάλασσα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας αυξήθηκε στους 61, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Νωρίς χθες, ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στις ανατολικές ακτές της Καλαβρίας.

Συνολικά έως τώρα έχουν βρεθεί 61 νεκροί, ενώ 80 άνθρωποι διασώθηκαν, δήλωσε η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος των περιφερειακών αρχών.

Ναυάγιο στην Καλαβρία: Στους 61 οι νεκροί  – «Ανάγκη για συμφωνίες σε επίπεδο Ε.Ε.»-1
 Italian Police/Handout via REUTERS

Το σκάφος μετέφερε ανθρώπους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, ενώ στα θύματα περιλαμβάνονται και 12 παιδιά, όπως δήλωσαν νωρίτερα οι αρχές.

Με βάση τις αναφορές από τους επιζώντες, οι αρχές πιστεύουν ότι συνολικά στο σκάφος επέβαιναν 180 με 200 άνθρωποι, πρόσθεσε η Κούρα.

Μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσαν ότι βοηθούσαν αρκετούς ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο ναυάγιο.

«Έχουμε περιπτώσεις παιδιών, που έμειναν ορφανά, όπως ένα 12χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν που έχασε όλη την οικογένειά του, μια εννεαμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αδελφιών, γονέων και άλλων στενών συγγενών», δήλωσε ο Σέρτζιο Ντι Ντάτο από τους MSF.

Ιταλός ΥΠΕΞ: Ανάγκη για συμφωνίες όλης της Ε.Ε.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες όλης της Ε.Ε. με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών. Πρέπει να αυξηθούν οι βοήθειες, με την επίγνωση ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε όποιον δεν τα χρησιμοποιεί υπέρ της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταϊάνι.
 

«Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό νάζι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή