Κίνα για πόλεμο στην Ουκρανία: «Είχαμε πάντα επικοινωνία με όλες τις πλευρές»

Κίνα για πόλεμο στην Ουκρανία: «Είχαμε πάντα επικοινωνία με όλες τις πλευρές»

Η Μάο Νινγκ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ζελένσκι ότι θα έβλεπε θετικά την περίπτωση συνομιλιών με την Κίνα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα ανέκαθεν διατηρούσε επικοινωνία με όλες τις πλευρές στη σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Μάο Νινγκ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα έβλεπε θετικά την περίπτωση συνομιλιών με την Κίνα.

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε τη δήλωση του Ζελένσκι ότι σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, η Μάο είπε ότι «η θέση της Κίνας στην κρίση της Ουκρανίας είναι σταθερή και πολύ ξεκάθαρη».

«Το βασικό είναι να ζητάμε ειρήνη και να προωθούμε τον διάλογο και μια πολιτική λύση στην κρίση. Ανέκαθεν διατηρούσαμε επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας», δήλωσε η Μάο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Σι αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή