ΟΗΕ: Οπισθοδρόμηση στα ανθρώπινα δικαιώματα – «Ανευ λογικής» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Οπισθοδρόμηση στα ανθρώπινα δικαιώματα – «Ανευ λογικής» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Μεγάλο μέρος της προόδου που σημειώθηκε σε διάστημα δεκαετιών ανακόπτεται ή ακόμα και αντιστρέφεται…», δήλωσε ο ύπατος αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ προειδοποίησε σήμερα πως η πρόοδος αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα τις τελευταίες δεκαετίες ανακόπτεται ή ακόμα και αντιστρέφεται, επικαλούμενος την «άνευ λογικής» εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως τωρινό παράδειγμα καταπίεσης.

«Μεγάλο μέρος της προόδου που σημειώθηκε σε διάστημα δεκαετιών ανακόπτεται ή ακόμα και αντιστρέφεται σε κάποια πράγματα…», δήλωσε ο Τουρκ σε ομιλία του για την πρώτη ημέρα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, το οποίο παρακολουθούν πάνω από 100 υπουργοί και αρχηγοί κρατών.

Ο ίδιος ζήτησε από τις χώρες να εργαστούν για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να δημιουργήσουν μια «νέα παγκόσμια συναίνεση στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή