Ρωσία – Ινδία: Επίσκεψη Λαβρόφ στο Νέο Δελχί

Ρωσία – Ινδία: Επίσκεψη Λαβρόφ στο Νέο Δελχί

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε ή πρόκειται να έχει σήμερα συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Ινδία, την Τουρκία, την Κίνα, το Μπαγκλαντές και τη Νότια Αφρική.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα συνομιλίες με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ στο Νέο Δελχί, μία ημέρα προτού συμμετάσχει στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 20 (G20).

Οι δύο υπουργοί αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας και συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές κατά τη συνάντησή τους που διήρκεσε μία ώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Λαβρόφ συνάντησε, επίσης, τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και αναμένεται να συναντήσει τους ομολόγους τους από την Κίνα, το Μπαγκλαντές και τη Νότια Αφρική αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η Ινδία έχει αρνηθεί να κατηγορήσει εμφατικά τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ επιδιώκει διπλωματική λύση και αυξάνει σημαντικά τις προμήθειές της σε ρωσικό πετρέλαιο.

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Λαβρόφ είχε στόχο να συναντήσει τουλάχιστον επτά υπουργούς Εξωτερικών σήμερα.

«Η συνάντηση της G20 έδωσε στη Ρωσία την ευκαιρία να έχει απευθείας επαφές με πολλές χώρες που επιθυμούν και επιλέγουν να συνεχίσουν το εμπόριο με τη Ρωσία», δήλωσε ο αξιωματούχος, ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή