Σι Τζινπίνγκ: Πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Λευκορωσία για την προώθηση των διμερών σχέσεων

Σι Τζινπίνγκ: Πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Λευκορωσία για την προώθηση των διμερών σχέσεων

Ο Κινέζος πρόεδρος υποδέχθηκε τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο Πεκίνο.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κϊνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη Λευκορωσία προκειμένου να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο υψηλότερο επίπεδο, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.

Ο Σι δήλωσε, επίσης, ότι η Κίνα και η Λευκορωσία θα πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη ώστε «να διασφαλίσουν τα δικά τους κεντρικά συμφέροντα, να αντιταχθούν στην επέμβαση ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές τους υποθέσεις και να διασφαλίσουν την κυριαρχία και πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο βρέθηκε στο Πεκίνο. Οι δύο αρχηγοί κρατών υπέγραψαν κοινή δήλωση για περαιτέρω ανάπτυξη μιας «παντός καιρού» και συνολικής στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις χώρες τους, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Κίνα και Λευκορωσία υπέγραψαν, επίσης, διμερή έγγραφα συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου, της βιομηχανίας, της γεωργίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της υγείας, του τουρισμού και του αθλητισμού, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή