Πολεμικό Ναυτικό Βρετανίας: Κατάσχεση ιρανικών όπλων που εντοπίστηκαν σε πλοίο στον κόλπο του Ομάν

Πολεμικό Ναυτικό Βρετανίας: Κατάσχεση ιρανικών όπλων που εντοπίστηκαν σε πλοίο στον κόλπο του Ομάν

Η Βρετανία επεσήμανε ότι το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει νότια του Ιράν με υψηλή ταχύτητα από αμερικανικό αεροσκάφος αλλά και ένα βρετανικό ελικόπτερο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε τον προηγούμενο μήνα ιρανικά όπλα, ανάμεσά τους και κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους, από ένα πλοίο λαθρεμπόρων στα διεθνή ύδατα στον κόλπο του Ομάν.

Η Βρετανία επεσήμανε ότι το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει νότια του Ιράν με υψηλή ταχύτητα τη νύκτα από αμερικανικό αεροσκάφος αλλά και ένα βρετανικό ελικόπτερο.

Όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτό από το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, το πλοίο αρχικά προσπάθησε να εισέλθει στα ιρανικά χωρικά ύδατα, αλλά το σταμάτησε ομάδα Βρετανών πεζοναυτών, οι οποίοι εισήλθαν στο σκάφος και εντόπισαν σε αυτό τα ύποπτα πακέτα, σημείωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση των πακέτων, αυτά περιείχαν ιρανικούς κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και εξαρτήματα βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, πρόσθεσε η ίδια πηγή, εξηγώντας ότι ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την κατάσχεση. 

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή