Ρωσία: Ουκρανοί κομάντος φέρονται να έχουν μπει στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ

Ρωσία: Ουκρανοί κομάντος φέρονται να έχουν μπει στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ

Μια ομάδα Ουκρανών έχει περάσει τα σύνορα και έχει πάρει και ομήρους, αναφέρουν οι Ρώσοι

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς φέρεται να έχει περάσει τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα διεισδύοντας στην περιοχή του Μπριάνσκ και παίρνοντας αρκετούς ανθρώπους ομήρους, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι σε ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων την Πέμπτη. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σπεύδουν να τους αντιμετωπίσουν, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Οι συνοριακές περιοχές της Ρωσίας είναι ολοένα και πιο ασταθείς από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ανέφερε σε δήλωσή της στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων την Πέμπτη ότι οι δικές της δυνάμεις και ο στρατός προσπαθούσαν να εξολοθρεύσουν αυτό που περιέγραψε ως «ένοπλη ομάδα Ουκρανών εθνικιστών» που είχε περάσει τα σύνορα.

Ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκομάζ είπε ότι οι Ουκρανοί πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα άτομο: «Σήμερα, μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης διείσδυσε στην περιοχή του Κλίμοβο, στο χωριό Λιουμπετσάνιε», δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram. Πρόκειται για περιοχές κοντά στα σύνορα, πλησίον της ουκρανικής κωμόπολης της Σεμένιφκα.

«Σαμποτέρ πυροβόλησαν εναντίον αυτοκινήτου που κινούνταν. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας κάτοικος και τραυματίστηκε ένα δεκάχρονο παιδί», πρόσθεσε. Είπε ακόμη ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με drone και εκτόξευσαν βλήματα πυροβολικού σε άλλες περιοχές κοντά στα σύνορα.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας από την περιοχή του Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας και είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο από άλλες θέσεις εκτόξευσης.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι οι Ουκρανοί είχαν διεισδύσει σε δύο χωριά, παίρνοντας ομήρους κατοίκους της περιοχής σε ένα από αυτά. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι αρκετοί άνθρωποι πιάστηκαν όμηροι σε ένα κατάστημα στο Λιουμπετσάνιε, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ρώσος βουλευτής ανέφερε στο Reuters ότι ο κ. Πούτιν συγκαλεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας ως απάντηση στο περιστατικό της φερόμενης ως ουκρανικής δραστηριότητας στο Λιουμπετσάνιε. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η σύγκληση του συμβουλίου είναι για την Παρασκευή, με τον εκπρόσωπο Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ να χαρακτηρίζει τη φερόμενη ουκρανική επίθεση «τρομοκρατική».

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT