Γκέρχαρντ Σρέντερ: Παραμένει μέλος του SPD παρά τις στενές σχέσεις του με τον Πούτιν

Γκέρχαρντ Σρέντερ: Παραμένει μέλος του SPD παρά τις στενές σχέσεις του με τον Πούτιν

Ο - γνωστός για τις προνομιακές του σχέσεις με την Ρωσία του Πούτιν - πρώην καγκελάριος της Γερμανίας θα παραμείνει μέλος του SPD, όπως απεφάνθη σήμερα η κομματική επιτροπή που είχε αναλάβει να κρίνει το κομματικό του μέλλον.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας γνωστός για τις προνομιακές του σχέσεις με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα παραμείνει μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), όπως απεφάνθη σήμερα η κομματική επιτροπή που είχε αναλάβει να κρίνει το κομματικό του μέλλον.

Ο 78χρονος Σρέντερ βρέθηκε στο στόχαστρο εντονότατων επικρίσεων έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς διατηρεί στενούς προσωπικούς δεσμούς με τις ρωσικές πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ.

Κατά την περίοδο που ήταν καγκελάριος (1998 – 2005), ο Σρέντερ καλλιέργησε μια στενή σχέση / «στρατηγική σύμπραξη» με τη Ρωσία και τον ίδιο τον Πούτιν τον οποίο είχε μάλιστα χαρακτηρίσει «άψογο δημοκράτη». Μετά την αποχώρησή του από την καγκελαρία, ο Σρέντερ ανέλαβε διευθυντική θέση στην κοινοπραξία Nord Stream, στο διοικητικό συμβούλιο της Gazprom και στο εποπτικό συμβούλιο της Rosneft.

Τον περασμένο χρόνο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έπειτα από διαδικασία που κινήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση, ο Σρέντερ έχασε το προνόμιο διατήρησης γραφείου στη Bundestag.

Παράλληλα, μέλη του SPD ζήτησαν εκείνος να απομακρυνθεί και από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα λόγω της άρνησής του να πάρει αποστάσεις από τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ταξίδεψε στην Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν. Επιστρέφοντας από εκείνο το ταξίδι, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επιθυμεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή