ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 400 εκατ. δολαρίων

«Αυτό το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει περισσότερα πυρομαχικά για HIMARS και οβίδες που παρέχονται από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 400 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, με πυρομαχικά και άλλη υποστήριξη αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα χρηματοδοτηθεί βάσει της νομοθεσίας που εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να προχωρήσει με την παροχή βοήθειας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοινώνοντας τη βοήθεια.

«Αυτό το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει περισσότερα πυρομαχικά για HIMARS και οβίδες που παρέχονται από τις ΗΠΑ, τα οποία η Ουκρανία χρησιμοποιεί τόσο αποτελεσματικά για να αμυνθεί, καθώς και πυρομαχικά για οχήματα μάχης πεζικού Bradley, γέφυρες εκτόξευσης τεθωρακισμένων οχημάτων, πυρομαχικά και εξοπλισμό κατεδάφισης και άλλη συντήρηση, εκπαίδευση και υποστήριξη», είπε.

Τα όπλα της Κίνας και οι ισορροπίες στο πεδίο της μάχης

Σημειώνεται παράλληλα ότι οι ΗΠΑ επικαλούνται στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τα οποία η Κίνα φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής όπλων στη Ρωσία.

«Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου του πολέμου. Θα προκαλούσε επίσης μια βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Κίνας με την Αμερική και την Ευρώπη» σημειώνει το περιοδικό. 

Από τους πρώτους μήνες του πολέμου, η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει όπλα από την Κίνα, η οποία έχει επανειλημμένα αρνηθεί, στέλνοντας μόνο μη θανατηφόρο εξοπλισμό, όπως κράνη και ανταλλακτικά αεροσκαφών.

Με πληροφορίες από Reuters, Economist

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr