Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να πρότεινε για τίτλο τιμής τον… πατέρα του

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να πρότεινε για τίτλο τιμής τον… πατέρα του

Το 2020 είχε προτείνει τον αδελφό του για μέλος της Βουλής των Λόρδων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να πρότεινε τον πατέρα του για τον τίτλο τιμής στη λίστα παραίτησής του προ εξαμήνου, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου.

Ο Στάνλι Τζόνσον ήταν ένα από τα 100 ονόματα που πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας για να περάσουν από τον έλεγχο του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τους Times.

Είχε προηγουμένως κυκλοφορήσει ότι ο k. Τζόνσον σχεδίαζε να ορίσει τον πατέρα του για να καταστεί Ιππότης. Λίγο μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού τον Ιούλιο, ο εκπρόσωπός του είπε ότι «δεν γνώριζε» τέτοια σχέδια.

Η λίστα των υποψηφίων του Τζόνσον λέγεται ότι είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των προκατόχων του Τερέζα Μέι και Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι πρότειναν 60 και 62 άτομα αντίστοιχα.

Οι υποψηφιότητες πρέπει να εγκριθούν από το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να υπογραφούν από τον πρωθυπουργό.

Οποιαδήποτε τιμή για τον Στάνλεϊ Τζόνσον θα εγείρει ερωτήματα για τον πρώην ηγέτη των Συντηρητικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετώπισε κατηγορίες νεποτισμού το 2020, όταν πρότεινε τον αδερφό του, Τζο Τζόνσον, για τη Βουλή των Λόρδων.

Το 2021, η βουλευτής των Τόρις Κάρολαϊν Νόουκς, καθώς και μια δημοσιογράφος κατηγόρησαν δημόσια τον Στάνλι Τζόνσον, πρώην ευρωβουλευτή, για σεξουαλική παρενόχληση σε συνέδρια του Συντηρητικού Κόμματος.

Πηγή: The Times, The Daily Telegraph

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή