Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε συναυλία ραπ

Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε συναυλία ραπ

Αλλοι οκτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων μια γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία και τραύματα που υπέστησαν μετά το τέλος συναυλίας ραπ στη Νέα Υόρκη, όταν το πλήθος έσπευσε προς τις εξόδους του συναυλιακού χώρου λόγω φημών περί πυροβολισμών, οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συναυλία της ράπερ GloRilla γέμισε την αίθουσα στο Main Street Armory του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το βράδυ. Δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα, μέχρι το τέλος της συναυλίας, όταν κυκλοφόρησε φήμη μεταξύ του πλήθους ότι είχαν ακουστεί πυροβολισμοί.

Η αστυνομία ανέφερε την αυξανόμενη πίεση στις εξόδους του κτιρίου, με πολλούς θεατές να τρέχουν αλλόφρονες προς τις πόρτες, να σπρώχνουν και να ποδοπατούν άλλους.

Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε συναυλία ραπ-1

Η αστυνομία βρήκε μια 33χρονη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, που αργότερα αναφέρθηκε ως νεκρή, και πολλούς τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Τη Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) κατέληξε άλλη μία γυναίκα, σύμφωνα με τις αρχές στη Νέα Υόρκη. Μία ακόμη γυναίκα παλεύει για τη ζωή της, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Μετά από περαιτέρω έρευνα… κανένας από τους τραυματισμούς που υπέστη κανένα από τα θύματα δεν συνάδει με ένα άτομο που πυροβολήθηκε», είπε ο υπαστυνόμος του Ρότσεστερ, Νίκολας Ανταμς. «Οι τραυματισμοί φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου πλήθους που σπρώχνει προς τις εξόδους μετά από αναφορές ατόμων που άκουσαν αυτό που πίστευαν ότι ήταν πυροβολισμοί».

Νέα Υόρκη: Δύο γυναίκες νεκρές λόγω πανικού του πλήθους σε συναυλία ραπ-2
Η ράπερ GloRilla σε εμφάνισή της πριν ένα μήνα στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy (φωτ.: AP).

Αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς όχι εντός του κτιρίου αλλά από έξω, στον δρόμο, που προκάλεσαν πανικό στους παρόντες στη συναυλία. Αυτοί που πήγαιναν προς την έξοδο αρχικά στράφηκαν ξανά προς τα μέσα και μέσα στον πανικό συγκρούστηκαν με εκείνους που έσπευδαν να βγουν καθώς οι φήμες περί πυροβολισμών τούς ώθησαν να φύγουν.

Πηγή: CNN, The New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή