Ισπανία: Η Μαδρίτη δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου

Ισπανία: Η Μαδρίτη δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου

«Η Ισπανία παραμένει σταθερή στην θέση της να μην αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία στην οποία προχώρησε η Πρίστινα το 2008», αναφέρει το ισπανικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία δεν αλλάζει στάση στο ζήτημα του Κοσόβου και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στον διάλογο ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα. Αυτή την απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ της Ισπανίας απαντώντας σε ερώτημα που του έθεσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

«Η Ισπανία παραμένει σταθερή στην θέση της να μην αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία στην οποία προχώρησε η Πρίστινα το 2008. Υποστηρίζουμε την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα του εδάφους του Κοσόβου μέσω διαλόγου ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα», αναφέρει το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Ισπανία, όταν αναφέρει το όνομα του Κοσόβου, πάντα χρησιμοποιεί αστερίσκο υποδηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι «αυτός ο χαρακτηρισμός δεν προδικάζει το καθεστώς του Κοσόβου».

Το ΥΠΕΞ της Ισπανίας αναφέρει επίσης στο Tanjug ότι χαιρετίζει την πρόοδο που επετεύχθη στις 27 Φεβρουαρίου με την αποδοχή του ευρωπαϊκού σχεδίου από το Βελιγράδι και την Πρίστινα, επισημαίνει ωστόσο πως θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να επιτευχθεί η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπιν Κούρτι, στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΕ, έδωσαν την συγκατάθεση τους, στα τέλη Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλες, για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου εξομάλυνσης των σχέσεων Βελιγραδίου -Πρίστινας. Η επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα του Κοσόβου θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στην πόλη Αχρίδα, στην Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή