Αγγλία: Πάρκο χρεώνει τη βόλτα με σκύλο 60 ευρώ τον χρόνο

Αγγλία: Πάρκο χρεώνει τη βόλτα με σκύλο 60 ευρώ τον χρόνο

Η έκταση 100 στρεμμάτων ανήκει στον λόρδο Άιβαρ Μάουντμπατεν, άμεσο απόγονο της βασίλισσας Βικτωρίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πάρκο στο Ντέβον της Αγγλίας θα χρεώνει τους ιδιοκτήτες σκύλων και άλλους επισκέπτες με 60 λίρες ετησίως, για τους περιπάτους στους χώρους πρασίνου, όπως μετέδωσε το BBC.

Το Bridwell δικαιολόγησε τη χρέωση επικαλούμενο «αύξηση του κόστους διαβίωσης και λειτουργίας».

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και ο κοινοτικός σύμβουλος ανοικτών χώρων για το Uffculme, Μάικ Πόλαρντ, δήλωσε ότι πρόκειται για «ντροπή», προσθέτοντας ότι η χρέωση θα αποτρέψει ορισμένους κατοίκους και ξένους από το να επισκεφτούν τους χώρους πρασίνου. 

Ο λόρδος Άιβαρ Μάουντμπαττεν, ιδιοκτήτης του κτήματος των 100 στρεμμάτων και άμεσος απόγονος της βασίλισσας Βικτωρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει τη χρέωση.

Ο ίδιος έγραψε στην ιστοσελίδα του κτήματος: «Η αύξηση του κόστους διαβίωσης και των λειτουργικών δαπανών τους τελευταίους 12 μήνες σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις συντήρησης, διαχείρισης και λειτουργίας μας έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούν να καλύψουν τα έσοδα από τον καφέ, το κέικ και τις κοινοτικές εκδηλώσεις».

Αγγλία: Πάρκο χρεώνει τη βόλτα με σκύλο 60 ευρώ τον χρόνο-1
Πηγή BBC

Η συνδρομή θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη άνοιξη, και θα εξασφαλίζει εκπτώσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στους χώρους εστίασης του πάρκου. «Η αλήθεια είναι ότι απλώς δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε για πολύ περισσότερο, χωρίς να κάνουμε κάποιες στρατηγικές, οικονομικά αποδοτικές αλλαγές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Πόλαρντ δήλωσε στο BBC News: «Είναι πολύ κρίμα γιατί πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πάρκο και θα απογοητευτούν. Στην πραγματικότητα αποκλείει πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα». Ωστόσο ο Πόλαρντ αναγνώρισε πως η συγκεκριμένη έκταση είναι ιδιωτική. 

Ο Λόρδος Άιβαρ ισχυρίζεται ότι έχει οικογενειακούς δεσμούς με πολλές από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, καθώς και με τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας, Νικόλαο Β’.

«Είναι απόγονος της βασίλισσας Βικτωρίας μέσω της προγιαγιάς του, της πριγκίπισσας Βικτωρίας της Έσσης που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Λουδοβίκο του Μπάτενμπεργκ», σύμφωνα με τον ιστότοπο του κτήματος. «Ο Λόρδος Άιβαρ κατάγεται επίσης απευθείας από τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας και τον Αλέξανδρο Πούσκιν, τον διάσημο Ρώσο ποιητή».

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή