Σλοβακία: Ο υπουργός Άμυνας ζητά την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία

Σλοβακία: Ο υπουργός Άμυνας ζητά την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία

Ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας είπε ότι, έπειτα από συνομιλία που έχει με τον Πολωνό ομόλογό του, η Βαρσοβία θα συμφωνούσε σε μια κοινή διαδικασία για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβακία πρέπει να πάρει μια απόφαση σχετικά με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιαροσλάβ Ναντ.

«Πιστεύω ότι είναι ώρα να ληφθεί απόφαση», αναφέρει ο Ναντ σε ανάρτησή του στο Facebook. «Πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία, μπορούμε πραγματικά να τους βοηθήσουμε, δεν υπάρχει χώρος για σλοβακικές πολιτικολογίες», συνέχισε.

Ο Ναντ σημείωσε ότι μίλησε στον Πολωνό υπουργό Άμυνας και ενημερώθηκε ότι η Βαρσοβία θα συμφωνούσε σε μια κοινή διαδικασία για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία.

Δυτικές χώρες, οι οποίες έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα, έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να αποστείλουν πολεμικά αεροσκάφη. Η Πολωνία έχει δηλώσει ότι προτίθεται να αποστείλει μαχητικά αεροσκάφη στο πλαίσιο ενός συνασπισμού χωρών.

Σήμερα, ο επικεφαλής του πολωνικού προεδρικού γραφείου Πάβελ Σροτ δήλωσε στον ραδιοσταθμό Radio Puls ότι ο αριθμός των αεροσκαφών θα είναι χαμηλότερος από τα 14 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 που δεσμεύτηκε η Πολωνία να παραδώσει στην Ουκρανία.

«Δεν θα ανταποκρίνεται στον αριθμό των Leopard που μεταφέρονται. Θα το κάνουμε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνή συνασπισμού», σημείωσε ο Σροτ.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του μπορεί να αρχίσει συνομιλίες για την παράδοση αεροσκαφών μετά το σχετικό επίσημο αίτημα του Κιέβου.

Η κυβέρνηση του Χέγκερ ασκεί προσωρινώς καθήκοντα ως τις πρόωρες εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και ο Ναντ έχει πει ότι το κοινοβούλιο θα κληθεί να εμπλακεί σε μια απόφαση σχετικά με τα σχέδια για την ενδεχόμενη αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή