Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, είχε χάσει τη σύνδεσή του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω ρωσικού πυραυλικού πλήγματος.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός διαχειριστής του δικτύου.

«Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν στην ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα, η Ukrenergo μέσω του Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Ουκρανία, είχε χάσει τη σύνδεσή του με το ουκρανικό σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω ρωσικού πυραυλικού πλήγματος, όπως είχε ανακοινώσει σήμερα το πρωί η ουκρανική εταιρεία Energoatom.

Από την πλευρά τους οι διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην κατεχόμενη από τη Μόσχα περιοχή της επαρχίας Ζαπορίζια κατήγγειλαν ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό οφείλεται σε «προβοκάτσια».

«Η τελευταία γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του κατεχόμενου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια και του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης κόπηκε λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες» του ρωσικού στρατού, επεσήμανε η Energoatom.

Σημειώνεται πως το περιστατικό αυτό έγινε την ώρα που η Ουκρανία βρίσκεται στο στόχαστρο ενός νέου κύματος ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, οι οποίες έπληξαν πολλές πόλεις και υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή