Χάρι-Μέγκαν: Τα παιδιά τους έγιναν επισήμως πρίγκιπας και πριγκίπισσα

Χάρι-Μέγκαν: Τα παιδιά τους έγιναν επισήμως πρίγκιπας και πριγκίπισσα

Σήμερα, στη σελίδα της διαδοχής για τον θρόνο, ο τρίχρονος Άρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ χαρακτηρίζονται «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα», και βρίσκονται στην 6η και την 7η θέση της σειράς διαδοχής για το Στέμμα.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν και επισήμως τους τίτλους του πρίγκιπα και τις πριγκίπισσας, στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η εξέλιξη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από την πρώτη αναφορά που έκανε το ζεύγος στον τίτλο της Λίλιμπετ, στην ανακοίνωση για τη βάφτισή της. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα βαπτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, από τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, αιδεσιμότατο Τζον Τέιλορ» είχε αναφέρει ένας εκπρόσωπος του ζεύγους.

Σήμερα, στη σελίδα της διαδοχής για τον θρόνο, ο τρίχρονος Άρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ χαρακτηρίζονται «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα», και βρίσκονται στην 6η και την 7η θέση της σειράς διαδοχής για το Στέμμα. Προηγουμένως αναφέρονταν απλώς ως “Master Archie Mountbatten-Windsor” και “Miss Lilibet Mountbatten-Windsor”.

Οι κανόνες που διέπουν τους τίτλους των παιδιών «γαλαζοαίματων» είχαν καθοριστεί από τον βασιλιά Γεώργιο Ε’ – τον παππού της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το 1917. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μπορούν να πάρουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

Ο Άρτσι και η Λίλιπμετ απέκτησαν το δικαίωμα σε αυτούς τους τίτλους όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο. Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στους τίτλους, από τη στιγμή που ο παππούς τους έγινε μονάρχης».

Πριν από δύο χρόνια η Μέγκαν είχε υποστηρίξει σε μια συνέντευξή της ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να δώσει τον τίτλο στον γιο της και ότι είχε γίνει ρατσιστικό σχόλιο για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του.

Η βάπτιση της μικρότερης κόρης της Μέγκαν και του Χάρι έγινε λίγες ημέρες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στο ζεύγος από το σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η Ελισάβετ στη Βρετανία, το Frogmore Cottage. Ωστόσο, τους προσκάλεσε στην τελετή της στέψης του, που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου. 

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα δώσουν το «παρών».

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή