Σουηδία: Προωθεί νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με το βλέμμα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ

Σουηδία: Προωθεί νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με το βλέμμα σε Τουρκία και ΝΑΤΟ

Η σουηδική κυβέρνηση στέλνει σήμερα στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με την ελπίδα η Τουρκία να άρει τα εμπόδια που έχει θέσει στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σουηδική κυβέρνηση στέλνει σήμερα στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ελπίζοντας να πείσει την Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν πέρυσι αίτηση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ εν μέσω αυξημένων ανησυχιών μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν αντιρρήσεις από την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι η Στοκχόλμη φιλοξενεί μέλη «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

Η Τουρκία ανέφερε πρόσφατα ότι θα εγκρίνει μόνο το αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Με τη νέα νομοθεσία που παρουσιάζει τώρα η κυβέρνηση, η Σουηδία θα έχει ένα ισχυρό εργαλείο για τη δίωξη ατόμων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», σημειώνει ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ.

Απομένει να οριστεί ημερομηνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου από τους Σουηδούς βουλευτές. Η σουηδική κυβέρνηση σκοπεύει να τεθεί σε ισχύ ο νόμος τον Ιούνιο.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία είναι τα μόνα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχουν επικυρώσει τα αιτήματα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Η Άγκυρα θέλει το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή γραμμή κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT