Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ

Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ

Οι φιλορώσοι του Ντονέτσκ παραδέχονται ότι οι ουκρανικές ενισχύσεις είναι ικανές για αντεπίθεση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίεβο απέστειλε ενισχύσεις στις δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ, στο δυτικό Ντονμπάς, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της πολιτοφυλακής των ρωσόφιλων του Λουχάνσκ, Αντρέι Μαρότσκο, επικαλούμενος δικές του πηγές.

«Στα βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του οικισμού Αρτεμόφσκ», είπε ο βετεράνος από το Λουχάνσκ την Παρασκευή χρησιμοποιώντας τη ρωσική ονομασία του Μπαχμούτ, «σημειώνεται αύξηση της συγκέντρωσης του εχθρού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση το μέγεθος, την ποσότητα των όπλων και του εξοπλισμού, ο ουκρανικός στρατός μπορεί να προετοιμαστεί τόσο για άμυνα όσο και για αντεπίθεση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ιδρυτής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν είχε ισχυριστεί ότι ολόκληρο το κομμάτι του Μπαχμούτ που κείται ανατολικά του ποταμού που διατρέχει την πόλη είναι υπό ρωσικό έλεγχο.

Οπως τόνισε ο Σεργκέι Ραχμάνιν, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Αμυνας και Πληροφοριών στο ουκρανικό κοινοβούλιο, η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι κρίσιμη. Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέριι Ζαλούζνι τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της αμυντικής επιχείρησης στην πόλη.

Για τους Ρώσους η κατάκτηση του Μπαχμούτ είναι απαραίτητη για να δοθεί η εικόνα ανάσχεσης της ουκρανική αντεπίθεσης που έχει υποχρεώσει σε αλλεπάλληλες υποχωρήσεις τις ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις το τελευταίο εξάμηνο στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά τυχόν πτώση του Μπαχμούτ θα σημάνει για τους Ουκρανούς ότι η υπεράσπιση των υπόλοιπων ελεύθερων πόλεων στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπως το Σλαβιάνσκ, θα καταστεί πολύ πιο δύσκολη.

Πηγή: RIA Novosti

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή