Γεννήθηκε 22 εβδομάδων και 515 γραμμάρια κι έζησε κόντρα στις πιθανότητες

Γεννήθηκε 22 εβδομάδων και 515 γραμμάρια κι έζησε κόντρα στις πιθανότητες

Μετά από 132 ημέρες στο νοσοκομείο, η μικρή επέστρεψε στη θαλπωρή του σπιτιού, στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας, με τη μαμά και τον μπαμπά. 

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Imogen γεννήθηκε 22 εβδομάδων και με βάρος μόλις 515 γραμμάρια. Εκείνη, κόντρα στις δυσοίωνες εκτιμήσεις των γιατρών που της έδιναν 10% πιθανότητες επιβίωσης, επέζησε. 

Μετά από 132 ημέρες στο νοσοκομείο, η μικρή επέστρεψε στη θαλπωρή του σπιτιού, στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας, με τη μαμά και τον μπαμπά. 

«Η Imogen έχει περάσει τόσα πολλά, και περισσότερα από όσα θα περάσουμε εμείς ποτέ στη ζωή μας, και τα κατάφερε» λέει η μαμά της, Ρέιτσελ Στόουνσχαουζ.

Λίγες ημέρες μετά το πάρτι που έκανε η οικογένεια για την αποκάλυψη του φύλου του μωρού, η Ρέιτσελ εισήχθη στο νοσοκομείο με αιμορραγία. Εκεί τα νερά της έσπασαν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο. 

«Ήταν τόσο τρομακτικό. Ο πόνος ήταν φρικτός… Απλώς μπήκα σε mode επιβίωσης για εμένα και το μωρό μου και προσπάθησα να συνεχίσω να αναπνέω παρά τον πόνο» περιγράφει η ίδια. 

Λίγα λεπτά μετά την εισαγωγή της, η Imogen ήρθε στον κόσμο και αμέσως τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα. 

Γεννήθηκε 22 εβδομάδων και 515 γραμμάρια κι έζησε κόντρα στις πιθανότητες-1
Πηγή: Rachel Stonehouse

Όπως λέει η νέα μαμά, η εικόνα του μικροσκοπικού, εξαιρετικά εύθραυστου και ημιδιάφανου μωρού της στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών ήταν «σαν μια εξωσωματική εμπειρία». 

Θυμάται να σκέφτεται: «Αυτό το μωρό θα έπρεπε να είναι στην κοιλιά μου, αλλά δεν είναι. Αυτό το έμβρυο είναι τώρα το μωρό μου μπροστά μου και τώρα πρέπει να εμπιστευτώ όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου». 

Όπως είπαν στη Ρέιτσελ και τον σύντροφό της, Κόρεϊ, το μωρό έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία τρίτου βαθμού.

Στις 98 ημέρες που πέρασε στη ΜΕΘ νεογνών, η μικρή ξεπέρασε αμέτρητα εμπόδια, από φύσημα στην καρδιά και πνευμονική αιμορραγία έως σηψαιμία και πολλές μεταγγίσεις αίματος. 

Στις 15 Ιανουαρίου, το μωρό μεταφέρθηκε σε μια μονάδα ειδικής φροντίδας όπου πέρασε άλλες 34 ημέρες. 

«Ήταν οι πιο τρομακτικές μέρες της ζωής μου, αλλά δεν το καταλάβαινα λόγω του πόσο εκπληκτικό ήταν το προσωπικό με εμένα και την οικογένειά μου. Εμπιστεύτηκαν εμένα ως μαμά και τα μητρικά μου ένστικτα» λέει η Ρέιτσελ. 

Η Imogen είναι πλέον στο σπίτι και παρότι τα όργανά της λειτουργούν χωρίς προβλήματα, της χορηγείται ακόμη οξyγόνο. 

«Όταν λένε πως αυτοί οι γιατροί και οι νοσhλευτές είναι υπερήρωες, δε λένε ψέματα» καταλήγει η ίδια. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή