ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με πιθανώς επικίνδυνο φορτίο στην Αριζόνα

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με πιθανώς επικίνδυνο φορτίο στην Αριζόνα

Αγνωστο αν υπάρχουν ζημιές ή διαρροή κάποιας ουσίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπορευματική αμαξοστοιχία, που κατά πληροφορίες μετέφερε επικίνδυνα υλικά, εκτροχιάστηκε στη δυτική Αριζόνα το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη της κομητείας Mohave.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για διαρροές μετά τον εκτροχιασμό, που συνέβη στις 7.40 μ.μ. τοπική ώρα (4.40 π.μ. Ελλάδος) κοντά στην πόλη Τοπόκ, σχεδόν στα σύνορα με την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, ανέφεραν οι NYT.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και η εταιρεία BNSF Railway έχουν ενημερωθεί και διερευνούν το θέμα, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX10. Διασώστες και ειδικοί έχουν σπεύσει στο σημείο, αλλά οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Τραυματισμός, πάντως, δεν έχει αναφερθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σιδηροδρομικής εταιρείας, τα ξημερώματα της Πέμπτης, τοπική ώρα, το τρένο δεν μετέφερε επικίνδυνα υλικά αλλά… σιρόπι αραβοσίτου. Εχουν εκτροχιαστεί περί τα οκτώ βαγόνια, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη εάν έχει προκύψει κάποια διαρροή υλικού.

Η τοποθεσία του περιστατικού είναι, ευτυχώς, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ο εκτροχιασμός ενός εμπορευματικού τρένου της Norfolk Southern τον Φεβρουάριο απελευθέρωσε μεγάλη ποσότητα επικίνδυνων υλικών και ρύπων στο περιβάλλον γύρω από την πόλη της Ιστ Παλεστάιν στο Οχάιο, προκαλώντας μήνυση από το κράτος και έρευνες από το NTSB.

Πηγή: The New York Times, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή