TikTok: «Δεν μοιραζόμαστε δεδομένα Αμερικανών με την κινεζική κυβέρνηση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

TikTok: «Δεν μοιραζόμαστε δεδομένα Αμερικανών με την κινεζική κυβέρνηση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Στο Κογκρέσο μεταφέρεται η πολύκροτη υπόθεση του TikTok με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας να είναι έτοιμος να καταθέσει την Πέμπτη πως η κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κογκρέσο μεταφέρεται η πολύκροτη υπόθεση του TikTok με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας να είναι έτοιμος να καταθέσει την Πέμπτη πως η κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί, «δεν μοιράστηκε, ούτε θα μοιραζόταν ποτέ δεδομένα των Αμερικανών χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση».

Η δήλωση αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν ενταθεί οι φωνές που συνδέουν την πασίγνωστη εφαρμογή με ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «τελεσίγραφο» της κυβέρνησης Μπάιντεν στους Κινέζους μετόχους της εταιρείας ώστε να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην «μπλοκαριστεί» το app στις ΗΠΑ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σου Ζι Τσιου επισημαίνει, από την πλευρά του, στην κατάθεση του ότι η «μητρική» εταιρεία ByteDance δεν ανήκει, ούτε ελέγχεται από την κυβέρνηση ή από κάποιον κρατικό φορέα. «Η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας», αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην κατάθεση του. Ενώ θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα ότι «οι απαγορεύσεις είναι θεμιτές μόνο όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όμως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν». 

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, οι New York Times ανέφεραν ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει θέσει υπό διερεύνηση υπόθεση παρακολούθησης Αμερικανών πολιτών, μεταξύ αυτών και αρκετών δημοσιογράφων που καλύπτουν τον κλάδο της τεχνολογίας, από την κινεζική ByteDance στην οποία ανήκει η εφαρμογή TikTok.

Από την πλευρά της, η TikTok υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις στην κατεύθυνση αυστηρής προστασίας των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών – το λεγόμενο Project Texas – ενώ ο Τσιου δεσμεύεται ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές τα δεδομένα των Αμερικανών θα προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία. 

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή