Γαλλία: Φωτιά ξέσπασε στην πύλη του δημαρχείου της Μπορντό

Γαλλία: Φωτιά ξέσπασε στην πύλη του δημαρχείου της Μπορντό

Στις φλόγες τυλίχθηκε η πύλη του δημαρχείου της πόλης Μπορντό σε μια μέρα μαζικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης Μακρόν στο συνταξιοδοτικό - Οι πυροσβέστες έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φλόγες τυλίχθηκε η πύλη του δημαρχείου της πόλης Μπορντό σε μια μέρα μαζικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης Μακρόν στο συνταξιοδοτικό

Σύμφωνα με το BBC, η φωτιά ξέσπασε στην μπροστινή πύλη εισόδου στο δημαρχείο της πόλης, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής το ποιος ήταν ο υπαίτιος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως γρήγορα οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η Le Monde αναδεικνύουν τη ζημιά που προκλήθηκε στην είσοδο του δημαρχείου. 

Οι δρόμοι της Γαλλίας γέμισαν σήμερα – για ένατη φορά από την 19η Ιανουαρίου – από διαδηλωτές που εξέφραζαν εκ νέου την αντίθεση τους στη μεταρρύθμιση Μακρόν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και περίπου 120.000 διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού. Αρκετά διαφορετικές από την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση ήταν οι εκτιμήσεις του συνδικάτου CGT, το οποίο έκανε λόγο για πάνω από 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλη τη χώρα και για 800.000 μόνο στην πρωτεύουσα. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή