Το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο θα χρειαστεί 56 ημέρες για να διασχίσει όλη την Ευρώπη

Το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο θα χρειαστεί 56 ημέρες για να διασχίσει όλη την Ευρώπη

Όσοι αποφασίσουν να κάνουν αυτό το ταξίδι θα βρεθούν στο Βόρειο Ακρωτήριο, δηλαδή το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης,ενώ θα απολαύσουν και μία κρουαζιέρα κατά μήκος των νορνηγικών φιόρδ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο ταξίδι με λεωφορείο στον κόσμο έχει σχεδάσει μία ινδική εταιρεία, το οποίο αναμένεται να διαρκεί 56 ημέρες. 

Συγκεριμένα 30 επιβάτες πρόκειται να αναχωρίσουν τον Αύγουστο με το λεωφορείο, το οποίο θα κάνει στάση σε 22 χώρες ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας τα Βαλκάνια, περνώντας την Ανατολική Ευρώπη, την Σκανδιναβία, τη Δυτική Ευρώπη και φτάνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όσοι αποφασίσουν να κάνουν αυτό το ταξίδι θα βρεθούν στο Βόρειο Ακρωτήριο, δηλαδή το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ενώ θα απολαύσουν και μία κρουαζιέρα κατά μήκος των νορνηγικών φιόρδ.

Όλο το πακέτο, το οποίο θα κοστίσει στους ταξιδιώτες 24.300 δολάρια, περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό, μαζί με 30 γεύματα και δείπνο, καθώς και όλες τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

Όπως αναφέρει το CNN το όχημα περιγράφεται ως «ένα ειδικό πολυτελές λεωφορείο σχεδιασμένο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων».

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, η τρέχουσα μεγαλύτερη διαδρομή λεωφορείου στον κόσμο εκτείνεται σε 6.200 χιλιόμετρα, συνδέοντας τη Λίμα του Περού με το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Πέρυσι, η ελβετική σιδηροδρομική εταιρεία Rhaetian Railway έθεσε το ρεκόρ για το μακρύτερο τρένο στον κόσμο με την έναρξη λειτουργίας ενός τρένου μήκους 1,9 χιλιομέτρων με 100 βαγόνια που ταξιδεύει από την Preda της Ελβετίας στo Μπέργκουν.

Το λεωφορείο για το Λονδίνο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Αυγούστου και να φτάσει στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου. Αν τα καταφέρει τότε ενδέχεται να μπει κι αυτό στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT