Γαλλία: Φιλορώσοι χάκερ «έριξαν» τον ιστότοπο της Εθνοσυνέλευσης

Γαλλία: Φιλορώσοι χάκερ «έριξαν» τον ιστότοπο της Εθνοσυνέλευσης

Η πρόσβαση στον ιστότοπο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης παραμένει ανέφικτη από το πρωί της Δευτέρας λόγω κυβερνοεπίθεσης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η φιλορωσική ομάδα χάκερ NoName057.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσβαση στον ιστότοπο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης παραμένει ανέφικτη από το πρωί της Δευτέρας λόγω κυβερνοεπίθεσης την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η φιλορωσική ομάδα χάκερ NoName057 ως αντίδραση για τη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Ουκρανία.

Όπως ανέφεραν ειδικοί του ομίλου Thales, όποιος επιχειρεί να μπει στον ιστότοπο βλέπει μια κενή σελίδα με την ένδειξη «σελίδα υπό συντήρηση». Ο ιστότοπος δέχτηκε επίθεση υπερφόρτωσης με DDoS (άρνηση υπηρεσίας) από τους φιλορώσους χάκερ NoName057. Η ομάδα αυτή ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτησή της στο Telegram, σύμφωνα με τον Ιβάν Φονταρένσκι, τον τεχνικό διευθυντή κυβερνοασφάλειας της Thales.

Η NoName057 έκανε λόγο και για επίθεση στον ιστότοπο της γαλλικής Γερουσίας, ο οποίος ωστόσο προς το παρόν λειτουργεί κανονικά.

Η NoName057 είναι μια από τις περίπου 80 ομάδες φιλορώσων χάκερ που εξαπολύουν επιθέσεις σε χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία, κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Στη Γαλλία, μια τέτοια επίθεση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι ιστότοποι των αεροδρομίων του Παρισιού και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας DGSI. Την ευθύνη ανέλαβε μια άλλη ομάδα χάκερ, σύμφωνα με την Thales.

Η NoName ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 και εξαπολύει απλές επιθέσεις DDoS, μπλοκάροντας ιστοτόπους για μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή