Πού πάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι των Big Tech;

Πού πάνε οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι των Big Tech;

Φέτος οι αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προβεί σε 118.000 απολύσεις. Πέρυσι είχαν γίνει άλλες 140.000 περικοπές. Πού καταλήγουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι;

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα στη Σίλικον Βάλεϊ είναι πια πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Στα μέσα Μαρτίου η Meta ανακοίνωσε νέο «κύμα» μαζικών απολύσεων που θα οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου 10.000 υπαλλήλους της. Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε απολύσει άλλους 11.000. 

Ωστόσο η Meta δεν είναι ο μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός που κόβει, μαζικά, θέσεις εργασίας: στις 20 Μαρτίου η Amazon επίσης ανακοίνωσε δεύτερο κύκλο απολύσεων, διώχνοντας περίπου 9.000 εργαζομένους ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες 18.000 περικοπές.   

Φέτος, οι τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προβεί σε 118.000 απολύσεις, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Crunchbase. Πέρυσι είχαν γίνει άλλες 140.000 περικοπές «και περισσότερες είναι πιθανό να ακολουθήσουν», σημειώνει σε ανάλυση του ο Economist.

Οι επενδυτές επικροτούν τη «στροφή». Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει καταγράψει άνοδο 16% σε σχέση με το χαμηλό που σημείωνε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ποιοι γλιτώνουν και ποιοι απολύονται;

Οι απολύσεις από τις αρχές του 2022 αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% του εργατικού δυναμικού του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά οι πρόσφατες απολύσεις ήταν αρκετά εκτεταμένες και βαθιές ώστε να γεννήσουν δύο ερωτήματα: Ποιοι απολύονται; Και πού καταλήγουν οι απολυμένοι υπάλληλοι;

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στα τεχνικά τμήματα έχουν γλιτώσει, παρατηρεί ο Tim Herbert της Comptia, μίας μη κερδοσκοπικής εμπορικής ένωσης που εκδίδει επαγγελματικές πιστοποιήσεις για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αντίθετα, οι περισσότερες περικοπές έχουν γίνει σε τμήματα πωλήσεων και προσλήψεων. Τα τμήματα αυτά είχαν διογκωθεί τα τελευταία χρόνια και από την αρχή της πανδημίας έως και τους πρώτους μήνες του 2023, ο τεχνολογικός τομέας είχε προσλάβει περίπου ένα εκατομμύριο υπαλλήλους.

Η πρόσληψη ενός τέτοιου αριθμού εργαζομένων απαιτούσε προσλήψεις και στα τμήματα διαχείρισης προσωπικού και ένας υπεύθυνος επιλογής εργαζομένων (“recruiter”) θεωρείτο επιτυχημένος αν προσελάμβανε περίπου 25 νέους εργαζόμενους κάθε χρόνο. Πολλοί από αυτούς τους υπεύθυνους προσλήψεων τώρα θεωρούνται πλεονάζοντες.

Πού πάνε οι απολυμένοι;

Όμως ούτε οι ειδικοί του τομέα μένουν στο απυρόβλητο. Στο πλαίσιο των απολύσεων, η Meta θα αναδιαρθρώσει τις τεχνολογικές της λειτουργίες τον ερχόμενο Απρίλιο. Η «απελευθέρωση» ταλαντούχων εργαζομένων πίσω στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για άλλους τομείς που πασχίζουν να εξασφαλίσουν ικανούς επαγγελματίες του χώρου.

Για χρόνια, κλάδοι όπως οι βιομηχανικές κατασκευές ανταγωνίζονταν την τεχνολογική βιομηχανία για τα «ταλέντα». Τώρα η εικόνα είναι διαφορετική. Η John Deere, μια αμερικανική εταιρεία κατασκευής τρακτέρ, προσλαμβάνει απολυμένους εργαζόμενους της τεχνολογίας για να τη βοηθήσουν στην κατασκευή πιο «έξυπνων» αγροτικών μηχανημάτων. Πέρυσι η εταιρεία άνοιξε γραφείο στο Όστιν, το τεχνολογικό κέντρο στο Τέξας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που εστιάζουν όλο και περισσότερο στο λογισμικό, «διψούν» επίσης για ταλαντούχους επαγγελματίες της τεχνολογίας. Το ίδιο και οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας και οι λιανοπωλητές.

Ορισμένοι από τους απολυμένους τεχνικούς τροφοδοτούν μια νέα γενιά νεοφυών επιχειρήσεων. Οι αιτήσεις τον Ιανουάριο στο y Combinator, μια σχολή νεοφυών επιχειρήσεων στη Silicon Valley, πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγορίθμους και τεράστιους όγκους δεδομένων για να παράγει τα πάντα, από δοκίμια μέχρι έργα τέχνης. Άλλωστε αυτός είναι ένας τομέας για τον οποίο οι προσλήψεις στις Big Tech συνεχίζονται .

Οι αισιόδοξοι ελπίζουν ότι αυτή η τεχνολογία θα φέρει ένα νέο «κύμα» δημιουργικής καταστροφής, καθώς οι επιχειρηματίες θα επινοήσουν μια νέα ποικιλία έξυπνων εφαρμογών – όπως είχε συμβεί και με τα smartphone. Με τα νέα συστήματα Α.Ι. μπορεί στο μέλλον να χρειάζονται λιγότεροι υπάλληλοι σε κλάδους όπως τα τμήματα προώθησης προϊόντων. Ταυτόχρονα, όμως, είναι πιθανό να δημιουργηθούν εντελώς νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας, όπως είχε συμβεί και με άλλες ανακαλύψεις στο παρελθόν.

Πηγή: Economist

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT