Ο «Λουκ Σκάιγουοκερ» προειδοποιεί τους Ουκρανούς για αεροπορικές επιδρομές

Ο «Λουκ Σκάιγουοκερ» προειδοποιεί τους Ουκρανούς για αεροπορικές επιδρομές

«Ο ουκρανικός λαός αγωνίζεται και ανταποκρίνεται ηρωικά. Είναι αδύνατο να μην εμπνέεσαι από το πώς διαχειρίζονται αυτήν την καταιγίδα»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μαρκ Χάμιλ, ή ο κινηματογραφικός Λουκ Σκάιγουοκερ στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας Ο Πόλεμος των Άστρων, γίνεται ο τελευταίος μιας λίστας διασημοτήτων που, στο πλαίσιο στήριξης της Ουκρανίας, δανείζει τη φωνή του σε μια εφαρμογή προειδοποίησης για αεροπορικές επιδρομές. 

«Προσοχή. Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή. Μεταβείτε στο πλησιέστερο καταφύγιο» ακούγεται να λέει η φωνή του ηθοποιού, όταν το σύστημα αεράμυνας της χώρας αναγνωρίζει επικείμενη απειλή για ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σε όσους δεν λαμβάνουν άμεσα υπόψιν την προειδοποίηση, ο Χάμιλ επιμένει: «Μην είσαι απερίσκεπτος. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι η αδυναμία σου» – μνεία σε μια ατάκα του Σκάιγουκερ από το «Επιστροφή των Τζεντάι». 

Κι όταν ο κίνδυνος παρέλθει, ο Χάμιλ επιστρέφει για να ανακοινώσει με τη φωνή του το τέλος συναγερμού, καταλήγοντας: «Είθε η δύναμη να είναι μαζί σου». 

Ο Χάμιλ είναι ένας από τους πολλούς διάσημους του Χόλιγουντ που προσφέρουν, με κάποιον τρόπο, βοήθεια στην Ουκρανία. Ο ίδιος, πέρυσι, είχε ανακηρυχθεί πρέσβης μιας πρωτοβουλίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για τη συγκέντρωση χρημάτων για αγορά drone, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών με τη Ρωσία. 

Μάλιστα, η εκστρατεία «Dronation» (εκ του drone και donation) βοήθησε στη χρηματοδότηση 1.400 drone σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αντίστοιχης ιστοσελίδας. 

«Ο ουκρανικός λαός αγωνίζεται και ανταποκρίνεται ηρωικά. Είναι αδύνατο να μην εμπνέεσαι από το πώς διαχειρίζονται αυτήν την καταιγίδα» λέει ο ίδιος ο Χάμιλ στο Associated Press. 

Ο «Λουκ Σκάιγουοκερ» προειδοποιεί τους Ουκρανούς για αεροπορικές επιδρομές-1
Η εφαρμογή Air Alert σε Adroid και iOS όπου ακούγεται η φωνή του Μαρκ Χάμιλ – Πηγή: ΑΡ

«Είναι κάτι τόσο μικρό, αλλά κρατά ψηλά το ηθικό σου και σε βοηθά να διαχειριστείς το άγχος από τις σχεδόν καθημερινές σειρήνες αεροπορικών επιδρομών» γράφει στο Twitter ένας πολίτης για τη φωνή του Χάμιλ, που θεωρείται μια παρηγοριά στη δύσκολη αυτή συγκυρία. 

Σύμφωνα με το Α.Ρ., μέσα στον έναν αυτόν χρόνο πολέμου, οι ειδοποιήσεις για απειλή βομβαρδισμών από εφαρμογές όπως αυτή όπου ακούγεται η φωνή του Χάμιλ, ξεπερνούν τις 19.000. 

Πηγή: Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή