Ουκρανία: Τρεις ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών σήμερα στο Κίεβο

Ουκρανία: Τρεις ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών σήμερα στο Κίεβο

Σκοπός η παροχή όχι μόνο ηθικής, αλλά και υλικής στήριξης στην ουκρανική κυβέρνηση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ηγέτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται σήμερα στο Κίεβο, σύμφωνα με ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο όχι μόνο ηθικής, αλλά και υλικής υποστήριξης προς την Ουκρανία από χώρες που βίωσαν τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» και τον σοβιετικό έλεγχο κατά τον 20ό αιώνα.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα έχουν μεταβεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες της Σλοβακίας Εντουαρντ Χέγκερ, της Σλοβενίας Ρόμπερτ Γκόλομπ και της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Οπως σημείωσε το υπουργικό συμβούλιο της Σλοβενίας στο Twitter, οι σλοβενικές αρχές θέλουν «να επιδείξουν πολιτική υποστήριξη υπό το πρίσμα της συνολικής βοήθειας της Σλοβενίας στην Ουκρανία».

Το σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR ανέφερε νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας έφτασε στην Ουκρανία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο κ. Χέγκερ συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Αμυνας της Σλοβακίας Γιάροσλαβ Νάγκι και ότι ο τόπος και ο χρόνος συνάντησης των πολιτικών δεν έγινε γνωστός για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα στην Ουκρανία μετέβησαν πρεσβευτές και των 27 χωρών της Ε.Ε., με τη συμπλήρωση 400 ημερών ηρωικής άμυνας των Ουκρανών προ της ρωσικής επιθετικότητας.

Πηγή: Ukrinform, Klymenko Time, TASS, TASR

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή